Influencer Sofie Lindquist

”Jeg har nægtet mig selv bestemte fødevarer i troen på, at det var sundhed”

Influencer Sofie Lindquist styrede benhårdt, hvad hun spiste, og hvor meget hun trænede. Men så blev hun mor, og det ændrede hendes syn på sundhed, og selvom hun i dag både spiser chokolade, is og kage, føler hun sig sundere end nogensinde.

Hvad er sundhed for dig?

"Fysisk sundhed for mig er, når jeg behandler min krop ordentligt, fordi den har født mig to børn og hjælper mig igennem en til tider hektisk hverdag. Det er at spise varieret – også kage, når jeg har lyst til kage. Det er absolut vigtigst for mig at føle mig ligevægtig og glad mentalt, for så er jeg bedre rustet til at kunne tage mig ordentligt af min krop. Derfor hænger fysisk og mental sundhed unægteligt sammen for mig."

Har dit forhold til sundhed ændret sig gennem tiden?

"Da jeg startede på Instagram for syv år siden, var det med fokus på ”sund” mad og masser af træning. På papiret havde jeg en sund krop, men i virkeligheden tænkte jeg på mad og min krop hele tiden. Det var ikke sundt for mig mentalt. Det styrede hele min hverdag, og min kontrol tog kontrollen over mig. Det ændrede sig, da jeg blev gravid, og min krop ændrede sig – uanset, hvad jeg gjorde. Så jeg gav slip, og det var en lettelse og første skridt på vejen mod et sundt forhold til krop og mad."

Hvad er dine udfordringer?

"Jeg er – ligesom de fleste andre i min generation – vokset op med 90’ernes og 00’ernes slankekure, slankemidler og en frygt for kulhydrater. Det er en tankegang, som kan tage mange år at gøre sig fri af, hvis det overhovedet lykkes – den dér idé om, at kroppen først er sund, når den er slank.

Nu er jeg selv slank af natur, men det handler egentlig ikke om, hvilken størrelse du er. Det er de mange årtier med fokus på kroppens udseende, og ikke kroppens og hovedets egentlige sundhed, der har været ødelæggende for mange – især kvinder.

Jeg har nægtet mig selv bestemte fødevarer i troen på, at det var sundhed. Da jeg igen stille og roligt slap kontrollen, havde jeg svært ved at mærke, om det egentlig var lysten til eksempelvis slik, jeg kunne mærke. Eller om jeg bare ville have masser af slik, fordi jeg endelig gav mig selv lov.

Det er helt klart en udfordring – stadig – at mærke min lyst og mine grænser. Det kan tage tid at lære, når man går fra en restriktiv kost til en livsstil, hvor al mad er tilladt, og hvor alle fødevarer anses som mad."

Hvad er dit bedste råd til en sund hverdag?

"Husk dig selv. Vi lever i en hverdag med fart på, og især hvis vi har små børn, er det nemt at glemme sig selv i andres og familiens behov. Jeg øver mig stadig på at trække mig, når jeg har behov for det. At spise med veninder, gå en tur om aftenen eller løbe i weekenden. Den alenetid er med til at give mig overskud, så jeg kan være noget for andre. Man skal huske selv at tage iltmasken på, før man kan hjælpe andre."

Sofie Lindquist

Sofie Bøcher Lindquist, 32 år.

Står bag bloggen Hellosofie og instagramprofilen @Hello_Sofie, hvor hun deler billeder og videoer af sin livsstil, dagligdag og det at være mor.

Hun er gift med Mads og er mor til Gustav, 5 år, og Louie, 3 år.