Spis godt uden forbud

Spis godt uden forbud

Forbud fører sjældent noget godt med sig. I hvert fald ikke når det kommer til kost. Læs mere her.

Fy til gluten? Føj til mælkeprodukter? Og ingen kage under nogen omstændigheder? Forbud fører sjældent noget godt med sig. I hvert fald ikke når det kommer til kost.

– Det er jo intet motiverende ved at tænke på det, du ikke må få. I stedet er det meget mere positivt at fokusere på, hvad du må få, siger ernæringsterapeut, personlig træner og livsstilsforfatter Louise Bruun.

Hun forslår derfor, at du frem for at overdynge dig selv med forbud tænker på, hvad du må få og sørger for, at der, hver gang du spiser, er disse tre komponenter tilstede på din tallerken: proteiner, fedt og grøntsager.

– Hvis du begynder at spise på den måde, og udsætter dine smagsløg for krydderier og forskellige smagsindtryk, bliver du mæt og tilfredsstillet på en helt anden måde, end du ville gøre, hvis du spiser ensidigt, og så har du heller ikke lyst til alt det usunde, siger hun.

Proteiner: Kylling, æg, skaldyr, kød og fisk

Fedt: Koldpressede olier, nødder og avokado

Grøntsager: Broccoli, kål, rodfrugter og krydderurter

LÆS OGSÅ: Derfor taber du dig ikke af løb

TEMA OM DET GODE LIV

Er dit liv, som det skal være? Ved du, hvad der gør dig lykkelig? Og hvad kan du overhovedet tillade dig at kræve? Hver dag i en uge vil vi bringe små artikler med tal, fakta og tips, så du kan lave et kvalitetstjek af dit liv og se, om du har dine prioriteter i orden.

I temaet indgår følgende artikler:

Det kan du kræve af dit liv

Kan din krop det, den skal?

Dét gør dig lykkelig

Spis godt uden forbud

Lad kroppen gøre dig glad

Vred med glæde

Lev uden fortrydelse

(de markerede artikler er publicerede - de øvrige vil være tilgængelige i løbet af uge 37 og 38).