Tab dig 8 kg med KISS-kost

Karina tabte 8 kilo med KISS-kost

KISS-kostens hovedprincip er at sænke indholdet af insulin i blodet. Et lavere insulinniveau betyder bl.a., at dit blodsukker bliver stabilt, så du føler dig mindre "sukkersulten", og kan også lindre eller fjerne migræne, træthed, højt blodtryk og forhøjet kolesterol. Den kur prøvede Karina.

Hvem: Karina Ascanius

Job: Sygeplejestuderende

Startvægt: 111,1 kilo

Vægttab efter 8 uger: 8,1 kilo

Højde: 158 cm

Alder: 33 år

Der er stadigvæk et stykke vej til de 62 kg, som er Karinas drømmevægt. Men hun føler sig sikker på, at hun kommer i mål, for KISS-kurens fokus på et stabilt blodsukker har hjulpet hende af med sukkertrangen.

Karina fik pludselig bare nok af de overflødige kilo. Hun savnede at have overskud og føle sig glad og tilpas i sin krop, og derfor tog hun en beslutning om at lade klinisk diætist Hanne Juul hjælpe sig med at smide dem. Kuren har indtil videre levet op til de forventninger, Karina havde om at få mere overskud, både fysisk og psykisk – ikke mindst til sin knap 3-årige søn Albert. Derudover håber hun, at hun på længere sigt kan komme af med den medicin, hun får mod forhøjet blodtryk, og slippe ud af risikozonen for at udvikle type 2-diabetes.

– Jeg tænker, at overvægten forkorter mit liv. Og det duer jo slet ikke, når man har en lille dreng, siger hun.

Involverede familie og venner

Karina valgte fra starten at involvere sin familie og omgangskreds, og de har været en rigtig god støtte undervejs – både når hun har været inviteret til kagebord, hvor de har holdt hende til ilden med et kærligt "nej, du må altså ikke få noget", og når hun selv har haft mad med, fordi der er blevet serveret ting, hun ikke "måtte" spise i forhold til kuren.

– Jeg har også anbefalet det videre til andre, så både min mor, far, tre søstre og min svoger spiser efter principperne i KISS-kosten nu, siger hun.

– Jeg har vitterlig altid haft en rygrad som en regnorm, men den gode følelse, jeg har fået i min krop, er begyndt at stoppe mig, før jeg falder i. Og de gange, jeg alligevel er faldet i, har det ramt mig som en hammer – både fysisk og psykisk. Dels har jeg følt mig oppustet og ubehageligt tilpas, og dels har jeg ærgret mig, for den pizza, kage eller hvad, det nu har været, var slet ikke det værd, fortæller hun.

Nemt at følge kostplanen

Efter de otte uger føler hun sig meget glad.

– Det, som passer mig rigtig godt ved denne her kur, er, at jeg får en masse at spise – og ikke bare skal sidde og slikke på en selleri. Og så er det faktisk rimelig nemt at følge kostplanen i det daglige, når bare jeg planlægger. Jeg fortsætter med at gå hos diætisten Hanne, så jeg kan nå mit endelige mål på 62 kilo. Sværere er det heller ikke – og det er klart det hele værd, siger Karina.

Karinas bedste råd

Karinas bedste råd: Husk på, at kostændringer ikke er noget, der bliver gjort mod dig for at straffe dig – det er noget, du gør for dig selv. Og du kan virkelig forandre dit liv meget bare i løbet af 8 uger.

LÆS OGSÅ: Så meget kan du tabe dig med Dukan-kuren

KISS-kost

KISS-kost, som står for Klinisk InSulinSænkende kost, er udviklet af gynækolog Bjarne Stigsby. Han har sammen med klinisk diætist Hanne Juul, som Karina har gået hos, udgivet bogen "Spis dig rask". KISS-kostens hovedprincip er at sænke indholdet af insulin i blodet. Et lavere insulinniveau betyder bl.a., at dit blodsukker bliver stabilt, så du føler dig mindre "sukkersulten", og videnskabelige studier peger på, at KISS-kost – ud over at medføre et vægttab – kan lindre eller fjerne migræne, træthed, højt blodtryk og kolesterol, diabetes og hormonelle lidelser. Kosten er sat sammen, så den daglige procentvise energifordeling af hhv. protein, fedt og kulhydrat udgør 1/3 til hver gruppe, det vil for de fleste sige mindre kulhydrat, lidt mere fedt og mere protein.

Læs mere om KISS-kost og vejledningsforløb hos diætist Hanne Juul på Kostklinikkensovi.dk.

Pris: Kostvejledning inkl. individuel kostplan fra 1.050 kr.

I "Spis dig sund" får du mere at vide om KISS-kostens principper, gode råd til din kostomlægning og 80 lækre opskrifter. Politikens Forlag, 250 kr.