Så meget kan du tabe dig med Dukan kuren

Så meget kan du tabe dig med Dukan kuren

Selvom Louise Houmøller Olesen undervejs nåede et punkt med kødkvalme og lyst til at droppe projektet, hang hun i med proteinkuren - dukan kuren - for pludselig havde hun tabt de første 5 kilo – "og så gik det egentlig meget nemt".

Hvem: Louise Houmøller Olesen.

Job: Journalist og fotograf.

Startvægt: 88,8 kilo.

Vægttab efter 8 uger: 9,8 kilo.

Højde: 165 cm.

Alder: 33 år.

Louise har altid haft det fint med sin krop, også selvom der siden teenagealderen og efter en lidt kompliceret graviditet "har været lidt for meget", men da knæene og fødderne begyndte at gøre ondt for et års tid siden, tænkte hun, det kunne hjælpe at tabe sig, og hun valgte at prøve Dukan kuren – ikke mindst fordi, hun er rimelig glad for kød.

– Min ene bror har tabt sig, og det motiverer mig at se, hvor glad han er blevet, fortæller hun.

I starten var hun meget striks med at holde Dukan kuren til punkt og prikke – om end hun ikke altid har fået gået de 20 minutter om dagen, som kuren foreskriver – men gav senere i forløbet sig selv lov til at skeje lidt ud.

– Det er især de sociale sammenhænge, der involverer alkohol, som er svære, synes jeg. Men med hensyn til maden har det været nemt nok. Så har jeg f.eks. ringet i forvejen til værten eller værtinden og hørt, hvad vi skulle have og selv taget noget med, hvis det ikke passede i kuren. Til gengæld har jeg kunnet mærke med det samme, at mit energiniveau er faldet, og jeg har fået sukkercravings, når jeg har snydt.

LÆS OGSÅ: Forsød din kur med 11 tip

– De gange, jeg har spist sukker, er jeg blevet træt og har fået hovedpine – og jeg vil klart opfordre alle til at prøve 14 dage uden sukker og mærke, hvor stor forskel det gør. Det er helt vildt.

Og jo, undervejs har hun tænkt "fuck det", fordi kosten i Dukan kuren blev ensidig: Oksekød, kylling, rejer, skaldyr, light smøreost, fisk, yoghurt, skyr og æg. Mange æg. Louise savnede sine grøntsager og at kunne nyde en god øl. Alligevel hang hun i, for pludselig var der et par gamle jeans, hun kunne passe, og smerterne i knæ og fødder forsvandt.

– Jeg er ret stolt af mig selv og glad for, at det har kunnet lade sig gøre at gennemføre sådan en kur uden at slide min familie op. Jeg har kunnet lave almindelig mad og har bare spist kødet, mens de har fået grøntsager, kartofler og så videre til. En ulempe ved Dukan kuren er, at den er rimelig dyr, fordi man skal spise så meget kød. Til gengæld har jeg sparet de penge, jeg ellers havde brugt på slik og junkfood, så det går nok nogenlunde lige op, siger hun.

Hun vil gerne tabe sig noget mere og føler, hun har fået nogle gode redskaber at gå videre med.

– Det største problem for mig lige nu er nok, at jeg skal ud og købe en masse nyt tøj, for især mine bukser og bh'er er blevet for store, siger Louise.

Louises bedste råd: Sørg for hele tiden at være mæt, i proteiner vel at mærke, så du ikke går sukkerkold. Det gør dit behov for det hurtige sukker – og altså risikoen for at falde i – meget mindre.

LÆS OGSÅ på Fitliving.dk: Slank på den fede måde: Bliv klogere på sundhedstrenden LCHF

Dukan kuren

Dukan kuren er en proteinbaseret kur, som er udviklet af den franske læge Pierre Dukan. Metoden omfatter 4 faser af forskellig længde alt efter, hvor meget du skal tabe dig: En angrebsfase på omkring 5 dage, hvor du udelukkende spiser proteinrig mad, en længere vekselfase, hvor du tilføjer grøntsager, konsolideringsfasen, hvor der kommer frugt, brød, ost m.m. med, og som varer en uge for hvert tabt kilo, og endelig stabiliseringsfasen, hvor du spiser, som du har lyst, men kort fortalt bevarer en proteindag om ugen. I Dukan kuren tæller du ikke kalorier – der er i stedet fokus på at spise dig mæt i de "tilladte" ting.

Pris: "I køkkenet med Dukan Diæten" indeholder 200 opskrifter til kurens to første faser samt en kort gennemgang af de grundlæggende principper. Politikens Forlag, 250 kr.

Læs mere, og test dig selv på Regimedukan.com.