3 nominerede til SØSTERSINDPRISEN – indstillet af kvinder, de gør en forskel for

3 nominerede til SØSTERSINDPRISEN – indstillet af kvinder, de gør en forskel for

Kender du også en kvinde, der fortjener Søstersind-prisen?

I januar kørte ALT for damerne en søstersind-kampagne, hvor kendte og ukendte kvinder skrev breve og bakkede hinanden op med masser af kærlighed og ægte søstersind.

Nu følger vi op med en særlig søstersindpris. Læs om tre nominerede kvinder her:

”Hun fik mig til at ændre mening om kvoter”

Cecilie Hother nominerer Suzana Milovic til SØSTERSINDPRISEN for hendes kamp for at få kvinder til at stå sammen.

NOMINERET: Suzana Milovic, forretningsudvikler og foredragsholder

Suzana.jpg

NOMINERET AF: Cecilie Hother, tv-vært

Hother.jpg

HVORFOR?

– Jeg kender ikke Suzana personligt, men jeg blev fuldstændigt betaget af hende, da jeg for noget tid siden var til et foredrag om kvindeøkonomi på Christiansborg. Debatten handlede blandt andet om kvinder i bestyrelser og kvoter. Et tiltag, jeg tidligere mestendels har været imod; jeg er af den holdning, at man ikke skal vælges, fordi man er kvinde, men fordi man er dygtig.

– Men så rejste den her kvinde sig: ”Jeg er andengenerations-indvandrer, og da jeg blev ansat i Mærsk, var der mange, der kiggede på mig og sagde til mig, at jeg kun var ansat for at opfylde en kvote”. Hun fortalte, hvordan hun tog alle kønskampene verbalt og skriftligt, og så sagde hun noget, som virkeligt gjorde indtryk: ”Jeg stiller mig gerne op på papkassen og tager slagene, og jeg kan acceptere, de kommer fra mænd. Men jeg forstår ikke, når de kommer fra andre kvinder, som har travlt med at understrege ”at det har jeg aldrig oplevet”.

– Mens jeg hørte hende fortælle, gik det op for mig, at hun kæmpede på vegne af os andre, og så skulle hun leve med, at der var kvinder, der underminerede hende. Det er virkeligt usolidarisk og direkte irriterende, at vi kvinder ikke kan finde ud af at stå sammen. Efter det er jeg faktisk begyndt at se kvoter som en mulighed for kvinder for at bevise sig – og ikke som velgørenhed.

– Det, hun sagde, var så oprigtigt og hudløst ærligt, hun er den sejeste, og jeg har den største respekt for Suzana. Hun brændte igennem hele rummet og mig, og hende vil jeg så gerne nominere.

”Hun sætter fokus på professionalisme og rummelighed”

Mette Lindekilde nominerer Louise Leonoah Coco Jendrysik til SØSTERSINDPRISEN for hendes lederskab i kvindenetværket Ladies Circle.

indstiller2.jpg

NOMINERET: Louise Leonoah Coco Jendrysik, Landsformand Ladies Circle Danmark (tv. på foto)

NOMINERET AF: Mette Lindekilde, Sønderborg, medlem af Ladies Circle (th. på foto)

HVORFOR:

– Ladies Circle er rent søstersind, vi arbejder rigtigt meget med at være der for hinanden, selv om vi er vidt forskellige i baggrund og job. Som medlem af LC har man altid nogen, der er der for én, lige meget om det er personligt eller arbejdsmæssigt.

– For eksempel var der et af vores medlemmer, der blev ramt af leukæmi, hun har ikke nogen mand og ikke nogen familie, så vi skiftedes til at køre hende på sygehuset og lave mad til hende. Hvis man mister sit job, så hjælper vi hinanden. Hvis jeg har behov for en revisor, så kan det være, en af de andre har nogle evner i den retning.

– Jeg oplever i LC en ubetinget tillid og accept. I så mange andre sammenhænge er vi mennesker hurtige til at dømme, men her gør vi rigtigt meget ud af at udvise tolerance.

– Det kommer nemt til at lyde rødstrømpe-agtigt, jeg tror på, at i og med vi er kvinder, så har vi nogle fælles referencepunkter, som gør, at vi kan skabe en større tillid, end hvis vi var både mænd og kvinder. Når vi mødes internationalt to gange om året, så får man håb for resten af verden om fred; når kvinder fra 34 nationer står i nationaldragter og krammer hinanden, så tænker man, at det hele nok skal gå.

– Louise Leonoah er landsformand i Danmark, og hendes personlighed skinner igennem alt det, vi gør for hinanden. Hun favner utroligt bredt – både det hardcore business og det spirituelle. Hun har sat fokus på, at vi kan bruge hinanden professionelt, og at der skal være plads til at rumme forskellige personligheder. Jeg synes, hun tegner foreningen på en rigtig god måde.

”De gav mig den bedst mulige start på en nedtur”

Marie-Louise Lykke Kjær nominerer sine veninder til SØSTERSINDPRISEN for deres hjælp under hendes skilsmisse.

Nomineret-3.jpg

NOMINERET: Lisbet Kjærgaard, Kristina Schou, Lene Seitzberg, Gitte Stangerup (øverst til venstre på foto)

NOMINERET AF: Marie Louise Lykke Kjær, lærer, Gentofte (forrest til højre på foto)

HVORFOR:

– Jeg gik igennem en skilsmisse sidste år, det var superhårdt, men hele vejen igennem har jeg oplevet sandt søstersind fra mine veninder. Min mand beholdt lejligheden og en stor del af møblerne, så jeg stod og manglede en masse, men så var der en, der kendte en, der havde en lejlighed, jeg kunne leje, og en anden forærede mig et strygejern og bestik. En af dem sagde ”Kom, vi tager en tur i Ikea, hvad mangler du? Og så betalte hun for det hele”. De – og deres mænd – troppede troligt op, da jeg skulle flytte – også da jeg skulle flytte anden gang!

– De gav mig den allerbedste start på en nedtur, og hvis jeg er kommet på arbejde lidt ked af det, så er jeg gået glad hjem, fordi nogen har vist omsorg eller lige taget en klasse for mig.

– Venskaber er uvurderlige, men det kræver også, at man sørger for at pleje sine venskaber; de sidste 15 år har jeg hvert år til min fødselsdag samlet 18-25 kvinder til kage og bobler, og da jeg ikke kunne holde det sidste år, ringede alle og spurgte efter det. Fordi det også betød noget for dem at mødes. Så i år gør jeg det, selv om jeg ikke har så meget plads. Man skal gøre det – få nu sendt den sms. Søstersind er, at man altid er der for hinanden – og det er de fire her for mig. Derfor fortjener de at få Søstersindprisen.