5 kvinders bedste ferietips

5 kvinders bedste tips: Her er mit ferieparadis

Trænger du til last minute-inspiration til årets sommerferie i Barcelona, Sydfrankrig, Rom, Samsø eller din egen baghave? Så læs med her, hvor fem stilfulde kvinder deler deres ferieplaner og giver gode råd – lige fra hvad du skal pakke, til hvor og hvad du bør spise på deres yndlingsdestination.

Lotte Tegner Freddie, journalist og modeikon

Det danske sommerland er omdrejningspunktet for Lotte Freddies ferieplaner, men arbejdet bringer også den stilsikre 87-årige journalist til storbyer rundt omkring i Europa.

Lotte Freddie

HER SKAL JEG HOLDE SOMMERFERIE – Først og fremmest skal jeg holde sommerferie hjemme i haven, hvor jeg inviterer på frokoster for venner og veninder. Jeg skal også besøge veninder i Dronningmølle og Rørvig, som begge bor ved vandet. Desuden tager jeg et smut til Samsø, hvor jeg skal besøge min datter og svigersøn.

DET SER JEG FREM TIL – Ud over at holde ferie glæder jeg mig også til at arbejde i ferien. Jeg skal nemlig på job i Paris, Madrid og Edinburgh, hvor jeg skal medvirke i et kultur- og rejseprogram på DR sammen med Bente Scavenius og Merete Baird. Det hedder ”Verdensdamerne”. I programmet skal vi opleve museer og spændende, usædvanlige steder – det glæder jeg mig til.

FAVORITDESTINATION – Mine yndlingsbyer er London, Paris og derudover Sydfrankrig. Jeg tager gerne til de steder for at se, gense og opleve nye steder, museer, loppemarkeder og butikker, som jeg ikke har været i før.

DANMARKS BEDSTE – Mine favoritsteder i Danmark er Dronningmølle, Rørvig og Samsø – alle steder, jeg skal besøge i år.

ALTID I KUFFERTEN – I kufferten pakker jeg mine blomstrede bukser fra Gestuz, rosa og grønne bukser fra Brøgger, en hvid flæsenederdel fra Ivan Grundahl og en hvid nederdel fra H&M. Jeg har også en blomstret og 40 år gammel Laura Ashley- nederdel med, kulørte T-shirts og bluser fra Zara og en kashmirsweater fra Bitte Kai Rand, til når vejret bliver mere køligt.

DET SKAL JEG SPISE – Sommeren foregår hovedsageligt i Danmark, hvor jeg skal have dejlige rejer og karry- og sherrysild. Ellers elsker jeg lette cæcar- og gedeostsalater. Til aften sætter jeg pris på lammeculotte med myntegelé og myntesauce.

DET SKAL JEG LÆSE – I år skal jeg læse Edward St. Aubyns ”The Complete Patrick Melrose Novels”. Jeg vil desuden slappe af med serierne ”The Lincoln Lawyer” og ”Maid”, på Netflix samt ”Gaslit” på Viaplay.

MINE BEDSTE FERIETIPS

  • Husk behagelige sko!
  • Tag dig tid til en god bog, som du kan koble af med.
  • Vær nysgerrig, og udforsk nye ting. Nyd din familie, nyd dine venner, og husk at slappe af.

Sophie Gøhler, Influencer og freelancefotograf

Det sydlige Frankrig kommer i år til at danne rammen om Sophie Gøhlers sommerferie, hvor hun skal til bryllup i byen Hyéres. Her giver den 31-årige influencer og fotograf tips til musthaves i kufferten, til at rejse med et åbent sind og fortæller om minderne fra sin nordjyske hjemstavn, som har en helt speciel plads i hendes hjerte.

Sophie Gøhler.jpg

HER SKAL JEG HOLDE FERIE – Jeg er så heldig at skulle til bryllup i Hyéres til juli. Det bliver min første rigtige tur til Sydfrankrig, og det glæder jeg mig SÅ meget til. Lige derefter rejser min kæreste og jeg videre på sommerferie; vi har dog ikke helt besluttet os for destinationen endnu. Men valget står imellem Syditalien og Sardinien.

DET SER JEG FREM TIL – Åh alt! Jeg elsker simpelthen sommer, og hvem elsker ikke ferie? Jeg går altid meget på ”opdagelse”, når jeg rejser, så det er tit på med de praktiske sko og ud og få en på opleveren. Derudover er jeg stor fan af at smage og opleve forskellige kulturer, så jeg gør meget ud af at finde lokale spisesteder, hvor man kan få en autentisk, kulinarisk oplevelse.

FAVORITDESTINATION – I Europa må det være Rom! Jeg har for nylig været der for første gang, og det var magisk. Maden var fantastisk, de lokale var utroligt skønne, byen er så smuk med de vildeste monumenter, charmerende bydele og store grønne områder. Byen er generelt ikke ret stor, så man kan nå at opleve meget på rigtig kort tid. Jeg vil sige, at af de storbyferier, jeg har været på, er Rom klart favoritten. Derudover har jeg rejst rundt i Thailand på forskellige øer, og det får min største anbefaling. Øerne er så forskellige og med forskellige kulturer. Klimaet er fantastisk, og naturen er så utroligt smuk.

DANMARKS BEDSTE – Nordjylland. Jeg er født og opvokset i Nordjylland, og der er intet bedre end at komme hjem til Vestkysten. Dér kan jeg virkelig slappe af og tage en dyb indånding. Det er blevet mit fristed som voksen. Jeg boede i og omkring Lønstrup og Skallerup, da jeg var barn, og vil altid huske tilbage på mine mange rideture langs kysten og i min morfars skov som en helt speciel periode i mit liv. Der er noget helt særligt ved naturen deroppe; alt er mere råt og vildt. Havet bruser, strandene er lange og brede, solnedgangene er magiske, og himlen er stor og åben.

ALTID I KUFFERTEN – Spf og gode sko! Uanset om jeg rejser til sol og sommer eller til sne og vinter, rejser jeg ikke uden min solcreme. Derudover er et par gode sko et must, så kan jeg tilbagelægge en masse kilometer på gåben. Og selvfølgelig mit analog-kamera!

DET SKAL JEG SPISE – Alt! Jeg er et madøre, så jeg vil helst smage på det hele. Jeg sætter mig ind i, hvad de lokale spiser, og så skal jeg selvfølgelig prøve det. Når jeg er sulten, spotter jeg gerne et sted, hvor jeg kan se, at der sidder lokale – det er som regel et godt tegn. Derudover går jeg altid i specialforretninger eller på madmarkeder, så jeg kan få lidt godt med hjem.

DET SKAL JEG HØRE – Jeg hører altid meget musik, og min playliste bliver tilpasset min rejsedestination. Jeg elsker at høre autentisk folkemusik, gerne af den lidt ældre skole. Det sætter en god stemning for dagen, især når jeg drikker min morgenkaffe og gør mig klar til en dag fyldt med oplevelser. Derudover har jeg min ”Calm”-app i ørerne i sengen eller på flyveren. Det er en vane, jeg har haft længe, og den hjælper mig med at falde til ro efter en dag med mange oplevelser og indtryk.

MINE BEDSTE FERIETIPS

  • Sæt dig ind i kulturen i det område, du rejser til, og oplev den. Så du får en autentisk oplevelse. Søg væk fra overfyldte turist-hotspots, og tag ud og oplev nærområderne.
  • Travel light. Jeg er stadig under oplæring, men har erfaret, at det er lidt federe, hvis man ikke skal bære rundt på store kufferter og tasker, og realiteten er, at jeg måske bruger en fjerdedel af det. Nu har jeg altid min Salomon-løbetaske med mig, hvor jeg kan have et par ekstra sko, en solcreme, en bog og lidt let overtøj med, hvis jeg skulle få brug for det.
  • Rejs med et nysgerrigt og åbent sind. Så kan du kun komme hjem med en masse smukke minder og
    oplevelser i bagagen.

LÆS OGSÅ: Slut med slidsår og fodprutter: Her er 10 tips til din sommer

Signe Bro, professionel svømmer

Signe Bro.jpg

Det er især storbylivet, vintagebutikkerne og museerne, der trækker, når Signe Bro, 23, skal vælge sommerens feriedestinationer.

HER SKAL JEG HOLDE FERIE – I år går turen til en af mine absolutte yndlingsdestinationer, Rom, som for mig er en by, der byder på arkitektur og enormt smukke omgivelser. Jeg skal svømme EM i byen i midten af august, så min familie og min kæreste, David, kommer ned og ser mig. Vi bliver i Rom og holder ferie efter stævnet. Det glæder jeg mig til.

DET SER JEG FREM TIL – Jeg elsker at opleve museer i udlandet. Det kan nogle gange være en sjov kombination med mig på et museum, fordi jeg har meget energi, og jeg kan have svært ved at koncentrere mig og stå i så lang tid, så der bliver hurtigt fundet en bænk. Noget lidt nyere for mig er også at finde de bedste vintagebutikker rundt om i verden. Hvis du tager dig god tid til at undersøge det på forhånd, kan du virkelig gøre nogle gode køb.

FAVORITDESTINATION – Jeg er næsten lige kommet hjem fra ferie i New York med David, hvor vi cyklede rundt i byen. Det var en helt fantastisk ferie og en af de bedste i mit liv, men det er også dyrt og langt at rejse dertil. Derfor elsker jeg også ferier i Europa, specielt Italien.

DANMARKS BEDSTE – Min favoritdestination i Danmark må enten være Aarhus eller skønne Vestjylland. Det meste af min familie bor der, så jeg nyder at besøge dem og koble af fra bylivet. Og så elsker jeg at mærke det kolde danske vand i Vesterhavet – det gør mig glad og fri.

ALTID I KUFFERTEN – Jeg tager aldrig afsted uden min Carmex-læbepomade, som jeg er afhængig af. Dét og min hovedpude!

DET SKAL JEG SPISE – Jeg spiser altid en masse is, og jeg prøver virkeligt at give mig selv lov til at koble af og holde ferie. Min diæt er normalt skræddersyet til præstationsidræt, men på ferier får min krop en pause, og jeg spiser en masse citronsorbet og chokoladeis!

MINE BEDSTE FERIETIPS

  • Tag dig god tid til at opleve og se din destination.
  • Prøv ting, som du ikke umiddelbart tror, er noget for dig. Det kan vise sig, at du rent faktisk nyder det – som det for mig er tilfældet med museer. Havde du spurgt mig for tre år siden, havde jeg ikke prioriteret det overhovedet.
  • Hav altid snacks med i tasken!

DET SKAL JEG LÆSE – Jeg skal have læst tredje bog i Murakamis serie 1Q84. Jeg hører også en masse musik og glæder mig til at høre Kendrick Lamars nye album samt noget af det ældre Nas.

LÆS OGSÅ: Eva Ravnbøls unikke guide til Rom: "Her kan man virkelig komme tæt på italienerne”

Sarah Bro.jpg

Sarah Bro, tidl. svømmer, nu studerende og influencer

For Sarah Bro, 26, bliver sommeren et miks af rejser, staycation og festivaler, som skal besøges for første gang.

HER SKAL JEG HOLDE SOMMERFERIE – Jeg har en masse vidunderlige sommerferieplaner. Jeg skal nyde den danske sommer på mange af årets festivaler: Roskilde – min første nogensinde – Musik i Lejet, Skanderborg og Wonderfestiwall på Bornholm. Derudover skal jeg til Rom og se min søster svømme EM og en tur LA til august.

DET SER JEG FREM TIL – Jeg ser frem til at holde sommerferie fra mit studie. Jeg er i gang med at afslutte mit første år, og det har været hårdt, så jeg glæder mig til ikke at have konstant dårlig samvittighed.

FAVORITDESTINATION – Jeg elsker Sydeuropa om sommeren: Frankrig, Spanien og Italien. Men jeg glæder mig også til LA i august – det er absolut den bedste måned at besøge byen på.

DANMARKS BEDSTE – Det er en kæmpe kliché, men København er magisk om sommeren. Havnebadene og de spontane øl om eftermiddagen sammen med mine bedste venner. Jeg må dog indrømme, at Tisvilde også er fantastisk.

ALTID I KUFFERTEN –  Solcremen Daily Sheer Broad Spectrum spf 50 fra Zo Skin Health. Det er uden tvivl den bedste, der findes.

MINE BEDSTE FERIETIPS

  • Tag tingene, som de kommer. Ferie og stress er ikke et godt match!
  • Spis lokalt, og spørg de lokale til råds, inden du vælger restauranter og mad – det kan virkelig betale sig.
  • Husk at nyde det. Sommeren har det med at slutte, inden den overhovedet er startet.

DET SKAL JEG SPISE – Alt, der bliver serveret for mig! Men i hvert fald en masse grillmad, frisk frugt og is.

DET SKAL JEG HØRE – Jeg er trofast lytter af flere podcasts, herunder ”Fries Before Guys” og ”112 for knuste hjerter”.  Ellers skal jeg blive ved med at høre Kendrick Lamars nye album på repeat.

Christina Barre.jpg

Christina Barré, indehaver af influencer-agenturet Confetti CPH

Der er mange grunde til, at Barcelona er en af Christina Barrés yndlingsdestinationer. Byen er stor, der er varmt, og der er strand. Men måske vigtigst af alt – det er et kulinarisk hotspot. Her guider Christina, 32, dig til Barcelonas bedste spisesteder, pluk-selv-jordbærmarker i Nordsjælland og giver gode råd til at få nye oplevelser på din tur.

LÆS OGSÅ: Aske Munck: Her er mine bedste tips til oplevelser i Paris

HER SKAL JEG HOLDE FERIE  – Vi holder tidlig sommerferie i år, da jeg har termin i august, så vi tager en uge til Barcelona i starten af ferien. Heldigvis har vi også masser af dejlige sommerferieplaner i Danmark. Blandt andet har vi billetter til både Roskilde Festival, Musik i Lejet og Smukfest. Så lad os lige krydse fingre for godt vejr i år. Det synes jeg, vi alle har fortjent efter tre år uden festivaler.

DET SER JEG FREM TIL – Jeg glæder mig først og fremmest til at sove, til vi vågner af os selv. Og til at nyde nogle rolige morgener, inden vi skal være forældre for første gang. Så jeg vil bestræbe mig på at nyde tosomheden ekstra meget denne sommer og flette fingre dagen lang. Desuden har jeg booket bord på alle mine yndlingsrestauranter i Barcelona, som Bar Brutal, Bar Canete, Tapas24 og Cal Pep.

FAVORITDESTINATION – Barcelona har en særlig plads i mit hjerte, da jeg synes, byen har alt: Strand, shopping, en vidunderlig mad-scene, storby-vibes og kulturliv i én perfekt pærevending. Og så er det en reletivt kort flyvetur, hvor det ofte er muligt at finde billige billetter. I min optik er Barcelona den perfekte getaway-by, og så værdsætter jeg, at hele byen kan ses på gåben.

DANMARKS BEDSTE – Jeg holder altid en uges ferie i Dronningmølle sammen med min mor, lillesøster og påhæng. Der er så mange vidunderlige små byer i Nordsjælland, og det er den dejligste måde at holde ferie på. Vi planlægger altid et tæt pakket program med forskellige kulturelle udflugter, strandture i kystbyerne, dejlige restaurantoplevelser, bondegårdsbesøg og selvfølgelig genbrugsjagt

på alle loppemarkederne.

MINE BEDSTE FERIETIPS

  • Jeg rejser altid mest for maden, og her er det vigtigt for mig at være godt forberedt. Jeg undersøger og booker altid alle restaurantbesøg på forhånd, da jeg ikke ved noget værre end at ”spilde” en aften på en turistfælde. De fleste byer har mange skjulte perler, men det kræver, at du bruger tid på at finde dem hjemmefra. Alt andet omkring mine ferier må gerne være spontant, men madscenen skal der være styr på.
  • Jeg starter altid feriens første morgen med en løbetur. Det er en perfekt måde at orientere sig på og danne sig et overblik. Og så elsker jeg den ro, der er om morgenen, når byen stadig sover.
  • Vi er blevet helt vilde med at bruge Airbnbs ”Experiences”-funktion, hvor man kan booke unikke oplevelser med lokale mennesker verden over. Vi har været på alt fra sightseeing i tuktuk til trøffeljagt i de toscanske skove og guidet tour i Vatikanet i Rom. Jeg har allerede fundet en masse sjove oplevelser i Barcelona, som vi skal prøve til sommer – bl.a. en eftermiddag i selskab med en lokal kvinde, der viser os de bedste – hemmelige! – tapasbarer i byen, og en kajaktur, hvor vi skal opleve Barcelona fra vandet.

ALTID I KUFFERTEN – Solcreme! Det er nærmest en religion for mig at smøre mig – og alle andre omkring mig – ind i solcreme hele sommeren. Lige p.t. er jeg helt vild med cremerne fra Zo Skin Health.

DET SKAL JEG SPISE – Jeg skal leve af traditionel spansk tapas og alkoholfrie sangria hver eneste dag i Barcelona. Jeg spiser altid tapas med de lokale på enten El Xampanyet eller Can Paxiano – gerne stående i baren, så jeg kan falde i snak med de lokale. Når vi rammer sommerhuset i Dronningmølle, lever jeg af jordbær med fløde og med masser af sukker. Jeg kan slet ikke få nok af det! Vi plukker dem altid selv hos Gundekildegaard i Rågeleje. De smager fantastisk, og kiloprisen er god.

DET SKAL JEG LÆSE – Jeg har længe gerne ville læse ”Et lille liv” af Hanya Yanagihara,  så den er bestilt hjem og pakket i rejsetasken. Jeg elsker at læse fysiske bøger, når jeg ligger på stranden. Og så lytter jeg altid til mange podcast, hvor især DR Lyd har mange fantastiske radiodokumentarer i bagkataloget.