ALT for damerne rydder forsiden for #søstersind: Kvinder føler sig presset af andre kvinder

ALT for damerne rydder forsiden for #søstersind: Kvinder føler sig presset af andre kvinder

Hver anden yngre kvinde føler et pres for at leve op til andre kvinder, viser ny undersøgelse. ALT for damerne går i alliance med en række kendte kvinder i kampagnen #søstersind, der skal styrke kvinders sammenhold

Jeg er ikke lige så smuk eller klog som hende ved siden af. Sådan synes en indre stemme at lyde hos mange danske kvinder – ikke mindst de yngre.

I hvert fald dokumenterer en ny undersøgelse, at 61 pct. af kvinder mellem 25 og 39 år indimellem føler sig misundelige på andre kvinder, mens 45 procent siger, at de føler et pres for at leve op til andre kvinder.

Den repræsentative undersøgelse er lavet for ALT for damerne med deltagelse af over 2100 danske kvinder. Men selvom mange af dem oplever misundelsen nage, så viser undersøgelsen også, at hele 76 procent mener, at kvinder skal blive bedre til at glæde sig på hinandens vegne.

”Vi har lavet undersøgelsen og den efterfølgende kampagne med titlen #søstersind, for vi vil - som landets mest læste kvindeblad - gerne skubbe på en udvikling, hvor kvinder gør hinanden bedre og bærer hinanden frem,” siger chefredaktør for ALT for damerne Tina Nikolaisen.

Vil du også være med?

Du kan også være med til at støtte ALT for damernes #søstersind-kampagne. Skriv et brev til en helt særlig veninde, der fortjener lidt anerkendelse.

FIND DIT EGET SØSTERSIND-BREV HER. 

Del brevet eller dine tanker på de sociale medier under hashtagget #søstersind og vær med i konkurrencen om et weekendophold på Kurhotel Skodsborg med alt betalt.

Afgørende for samfundets udvikling

Kampagnen omfatter udover det digitale #søstersind en opfordring til kvinder om at skrive et fysisk brev til en kvinde, de holder af og beundrer. I årets første udgave af ALT for damerne medfølger derfor et brev med inspiration til at vise #søstersind, som en række af de kendte kvinder, der er med i kampagnen, har gjort.

Ifølge sociolog Emilia van Hauen er det afgørende for samfundet, at kvinder bliver bedre til at bakke hinanden op:

”Det er helt afgørende for udviklingen i samfundet. Samfundet har brug for, at kvinderne fylder lige så meget som mændene,” siger hun i årets første udgave af bladet og peger på, at kvinders misundelse kan forklares ved, at de rent biologisk er disponeret for at konkurrere på skønhed, som er tegn på sundhed og virker tiltrækkende på mænd.

Læs også: ALT for damerne: Derfor skyder vi #søstersind i gang

Vi skal turde tale om ambitioner

Blandt de kendte ansigter, der lægger navn til kampagnen #søstersind, er DR-korrespondent Stéphanie Surrugue:

”Jeg synes, det er søstersind, når vi presser hinanden fremad og tør tale om mål om ambitioner. Det skal ikke bare være en ren kaffeklub, hvor det kun handler om følelser. Så vi skal både holde hinanden oppe og puffe hinanden fremad,” siger hun i ALT for damerne.

Kampagnen kører i januar, hvor kendte kvinder som blandt andre Stine Bosse, Julie Ølgaard, Katine Engberg og Puk Elgård vil give deres bidrag til #søstersind.