ALT for damernes Kvindepris

ALT for damernes Kvindepris går til...

De er rollemodeller for kommende generationer og har sat dansk kvindefodbold på verdenskortet. ALT for damernes kvindepris 2017 går til Det danske kvindelandshold.

En flok små piger kom i dag sammen med chefredaktør for ALT for damerne, Tina Nikolaisen, løbende ind på fodboldbanen i Dragør, da ALT for damerne overrakte Årets Kvindepris 2017 til Det danske kvindelandshold.

Som begrundelse for valget sagde Tina Nikolaisen i sin tale, at kvindelandsholdet agerer rollemodeller for en hel generation af piger, og det vil Danmarks ældste kvindeblad gerne bakke op om:

”I har skabt en interesse for kvindefodbold, som aldrig er set før herhjemme. Med fænomenalt spil er det lykkedes Danmark at komme på fornavn med jer alle, og I har givet os som nation en kæmpe fællesskabsoplevelse. Vi vil gerne belønne jer for at give så meget af jer selv, have tårnhøje ambitioner både på og udenfor banen og ikke være bange for at sige det højt – også når det gælder løn og vilkår.”

Foto: ALT for damerne

Modtagelsen af ALT for damernes Kvindepris kommer oveni en konflikt mellem Det danske kvindelandshold og Dansk Boldspil-Union (DBU) om løn- og arbejdsvilkår, men Tina Nikolaisen understreger, at denne pris ikke er politisk:

"ALT for damernes kvindepris er ikke en politisk pris, men som kvindemagasin bakker vi naturligvis op om, at spillerne skal have ordentlig løn og generelt gode vilkår,” siger Tina Nikolaisen til ALT.dk.

OM ALT FOR DAMERNES KVINDEPRIS

ALT for damernes Kvindepris er indstiftet i 1983 'for at hylde kvinder, der har gjort en bemærkelsesværdig personlig indsats'. Den første modtager af prisen var kvindeforskeren Nynne Koch. Med prisen følger 25.000 kroner.

De seneste 11 års prismodtagere: 

2016: Sygeplejerskerne for at yde omsorg og give kompetent behandling

2015: Margrethe Vestager for at bide skeer med de store og bevare sine bløde sider.

2014: Ulla Therkelsen for sin troværdige journalistiske formidling.

2013: Selina Juul for at sætte fokus på madspild.

2012: Lisbeth Zornig Andersen for at sætte fokus på underdanmark.

2011: Helle Thorning-Schmidt for at blive landets første kvindelige statsminister.

2010: Signe Møller for projektet 100% til Børnene.

2009: Helena Christensen for Chernobyl Children's Project International.

2008: Kronprinsesse Mary for Mary-Fonden.

2007: Maternity Worldwide.

2006: Socialrådgiveren Tine Bryld for sit sociale engagement gennem 40 år.

Sidste år var det første gang, at en gruppe – nemlig hele landets sygeplejersker –vandt den eftertragtede kvindepris. Tidligere prismodtagere tæller blandt andre Kronprinsesse Mary og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.