Et portræt af en kvinde, som står med krydsede arme, lænet op ad en vindueskarm. Hun har en sort trøje på og lyst hår. Bag hende står der grønne planter.

Hvorfor vil min gamle veninde ikke se mig?

En læser har fået kontakt til en gammel veninde, og vil gerne have veninden i sit liv igen. Dette virker veninden ikke interesseret i. Hvad skal hun gøre? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Læser spørger, hvad hun skal stille op med gammel veninde, som ikke svarer længere:

Jeg har fået kontakt med en veninde som jeg gik på højskole med for mere end 15 år siden. 

Dengang havde vi det sjovt, og vi talte også godt sammen, og jeg kunne faktisk virkelig godt lide hende.

Da vi fik kontakt igen via de sociale medier, begyndte vi at ringe sammen. Jeg synes, vi havde nogle rigtig hyggelige samtaler, alligevel meldte hun pludselig ud, at hun ikke havde så meget tid og derfor foretrak, at vi sms´ede. 

Vi skrev så lidt sammen, men der gik længere og længere tid, før hun svarede på mine beskeder. Til sidst kunne der godt gå op til 14 dage, før jeg hørte fra hende. Jeg har så spurgt hende, om vi i stedet for skulle prøve at mødes, men når jeg har foreslået en dato, så skal hun altid noget andet.

Alt det her er jeg selvfølgelig ked af, for jeg følte faktisk, at vi var i gang med at bygge et venskab op. 

Nu spekulerer jeg på, om jeg skal konfrontere hende og spørge hende om, hvad der er gået galt? Eller om jeg blot skal lade kontakten glide ud, selvom det gør ondt, og jeg føler mig lidt svigtet?

Vibeke Dorph råder til at bruge energi på nye mennesker

Det er aldrig rart at føle sig afvist, men lad dog i dette tilfælde være med at bruge for meget tid på at drukne i følelsen af svigt, for det synes jeg vil være spild af tid. 

Jeg tror nemlig, at du har været ude for en oplevelse, som mange af os har prøvet: Du er løbet ind i en gammel ven og har i den forbindelse fået lyst til at genoptage kontakten. Du gør derfor dit for, at det kommer til at ske, men oplever så, at ivrigheden i den anden ende er knap så stor.

Her tror jeg, at du skal skynde dig at pille dig selv ud ad ligningen. For at din veninde ikke er så ivrig efter at genoptage kontakten, skyldes sikkert ikke dig. 

Det skyldes nok, at hun i forvejen er rigeligt dækket ind med mennesker i sit liv og derfor ikke har plads eller lyst til at proppe flere mennesker ind i det. Hun har syntes, det var sjovt lige at genoptage kontakten med dig for en kort stund, men mere har der så ikke været plads til, og sådan er det.

I stedet for at spilde mere tid på at ruge over din gamle veninde, så se det savn, du føler nu, som en indikation på, at du selv har brug for og plads til nye mennesker i dit liv. Brug så din tid og gode energi på at opstøve dem, det er da også sjovere.

Skriv til Vibeke

Vibeke Dorph

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.