Vibeke Dorphs brevkasse

Mine børn vil ikke acceptere min unge kæreste

Efter en skilsmisse fra mine børns far har jeg mødt en ny. Han er 20 år yngre end mig, men vi har det rigtig godt sammen. Problemet er bare, at mine børn ikke kan acceptere ham, og nu vil de ikke se mig længere, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om problemer med nyt parforhold

Jeg er for nylig blevet skilt fra min mand, som jeg har kendt igennem 25 år. Vi har tre store, dejlige snart voksne teenagere sammen.

Jeg mødte allerede et par måneder efter skilsmissen en fyr, som jeg holder meget af. Han er 20 år yngre end mig, men vi mærker overhovedet ikke aldersforskellen mellem os. Jeg er meget ung af sind, og han er vant til at være sammen med ældre venner og kolleger.

Jeg er rigtig glad for ham, og han er der for mig i en svær tid, men børnene bryder sig ikke om vores forhold, og nu vil de ikke se mig mere. De har tilmed sagt, at jeg skal vælge mellem dem eller ham. Jeg vil gøre alt for mine børn, men synes ikke, at de skal give mig det valg.

Hvordan skal jeg forholde mig til det? Går deres vrede over, tror du? Skal jeg stadig skrive godmorgen og godnat til dem, eller skal jeg give dem fred og ikke kontakte dem? Og hvad så, hvis de føler, at jeg er ligeglad med dem?

Vibeke Dorph råder til at udvise hensyn

Jeg tror, at dine børns voldsomme reaktion mest af alt handler om, at det hele er gået meget stærkt. Du og din eksmand er for nyligt gået fra hinanden, og kun to måneder efter møder du så en anden mand.

Og ja, at han så er 20 år yngre end dig, gør det helt sikkert ikke lettere for dine børn at kapere, så her synes jeg, at du som mor bliver nødt til at udvise både omsorg og forståelse. For er du hurtigt videre efter skilsmissen og klar til nye eventyr, så er det ikke ensbetydende med, at dine børn har det på samme måde. De er kede af det og skal bruge tid på at vænne sig til en ny virkelighed, som de ikke selv har valgt.

Ikke dermed sagt, at du skal droppe din nye kæreste, I skal blot fremover udvise hensyn og forståelse for, at det her er svært at kapere for dine børn. Ses, når de ikke er der i en periode, og så ellers lade være med at plage børnene med, at de skal acceptere din kæreste, for det kommer de først til at gøre, når de er klar til det.

Lige nu synes jeg, at du skal gribe fat i dine børn og forklare dem, at kærligheden kan og skal hverken du eller de gøre sig til herre over. Du er glad for din kæreste, du vil fortsat se ham, men du vil ikke tvinge dem til at gøre det samme.

Understreg også, at du vil gå gennem ild og vand for dem, men hvem du elsker, kan og skal de ikke blande sig i. Vil de fortsat ikke se dig, så bliv ved med at sende dem kærlige og ukrævende beskeder, for de har i den grad brug for at vide, at du er der for dem lige nu. Når de så på et tidspunkt er klar, skal de nok vende retur, og så må I tage den helt stille og roligt derfra.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.