Hundehvalp populære hundenavne

Glem alt om Fido: Her er de mest populære hundenavne i Danmark

Hvad skal hvalpen hedde? Hvis du går med tanker om at få en lille vovse eller savner inspiration til et sødt hundenavn, så læs med her. Vi giver dig gode råd og guider dig til de mest populære hundenavne til din bedste ven.

Det vrimler med søde hundenavne, når vi skal navngive vores allerbedste, firbenede venner. Men måske bakser du med at finde det helt rette navn til din nye hvalp?

Vores hundes navne er nemlig langt fra ligegyldige, og nogle gange kan det næsten føles lige så vigtigt at navngive vores firbenede venner som vores børn. Hunde er jo ikke menneskets bedste ven for ingenting, vel?

Mange hundeejere vælger et navn til deres næste familiemedlem ved at finde inspiration blandt gode hundenavne på internettet, men måske synes du, at det er sværere end som så.

At finde det helt rigtige hundenavn afgøres da også først og fremmest af præference. Er du til de klassiske hundenavne som Ludvig, Luffe eller Fido, eller har du hang til mere unikke hundenavne som Newton, Titus eller LouLou?

Det kan hurtigt føles som en stor opgave sådan at skulle finde et betydningsfuldt navn til sin nye bedste ven - og det er derfor fuldt forståeligt, hvis du bakser en anelse med sagen. Er du den heldige ejer af en hvalp i huset, så kan du forhåbentlig finde inspiration i denne artikel.

Hvad skal din hvalp hedde? Find inspiration i verden omkring dig

Mange hundeejere på jagt efter det perfekte hundenavn lader sig inspirere af verden omkring sig: Navne på mennesker, gode tv serier, en film med en karakter, man holder særligt meget af - eller måske et velkendt navn med stor betydning for familien.

Der findes nemlig mange søde hundenavne overalt omkring os, så det handler blot om, at du skal holde øjnene åbne.

Måske skal din hund hedde Margrethe, fordi du fik den, netop som Dronning Margrethe abdicerede, eller Arya, fordi du var besat af Game of Thrones. Måske har du hang til Dolly, fordi du elsker hundenavne med d, eller Ejner, fordi du gerne vil have et klassisk, dansk navn.

Er kreativiteten udeblevet, og er der snart er en sød hanhund eller hunhund på vej hjem til jer, kan du nederst på siden se listen over de mest brugte hundenavne i Danmark. Måske gemmer det helt rigtige navn til familiens nye bedste ven sig her?

Hundenavn Gode navne til hunden

Hold øje med stavelserne

Udover at navnet til den nye hvalp gerne skal passe til hundens personlighed og familiens smag, så er det også vigtigt, at navnet er nemt for dig at bruge.

Du kommer nemlig til at skulle sige det i mange situationer, hvor det kan være en anelse bøvlet at skulle kalde efter unikke navne som Arthur Aslan, Mette Vuns eller Janus René. Hvor sjovt du så end havde det, da du skulle finde på navnet.

Dertil kommer, at det ifølge Agria Dyreforsikring en god idé at vælge et kort navn med kun to stavelser, fordi det i så fald er lettere for din hund at genkende sit navn - og lettere for dig at kalde på den.

"Der en fordel at vælge et hundenavn, som ikke er besværligt langt eller for kludret at udtale – eller direkte pinligt at råbe højt i fuld offentlighed," forklarer Lotte Evers, marketingschef i Agria Dyreforsinkring, i en pressemeddelelse.

Hundenavne som eksempelvis Dino, Bella, Buster, Otto, Basse, Charlie, Karla, Chili, Albert, Felix og Bamse er derfor både populære og gode hundenavne, som du nemt kan kalde ud i offentligheden - helt uden at få røde ører.

Navnets lyd er vigtig

Tydelige konsonanter og forskellige vokaler er også at forestrække, når du skal vælge et godt hundenavn, mener Agria Dyreforsikring. Det vil hunden nemlig let kunne lære at identificere sig med, fordi lyden er tydelig.

Corgi

De fleste hunde reagerer desuden godt på ”skarpe” vokaler, og det kan derfor være en god idé at vælge et navn, som har tryk på vokalerne – gerne i kombination med distinkte konsonanter. Tænk bare på navne som Sally, Daisy eller Cody.

Samme navn om 10 år

Generelt kræver det, at du får lagt hovedet godt i blød, inden du vælger det bedste hundenavn til din vuffer. Når først du har givet din nye hund et navn, som den er begyndt at identificere sig med og reagere på, så er det nemlig ikke helt ligetil at trække beslutningen tilbage, hvis du skulle ombestemme dig.

Ligesom det gælder for mennesker, vil din hund tage sit navn til sig og være knyttet til det specifikke hundenavn, og det kræver altså gå-på-mod, hvis du pludselig synes, at den skal hedde noget andet.

Derfor er det vigtigt, at du ikke bare vælger et navn, som er populært eller sjovt lige nu, og som du muligvis bliver træt af at sige mange gange i løbet af hundens mange leveår.

Har du valgt at få en ældre hund fra et internat, har du måske ikke selv mulighed for at bestemme din hunds navn - og måske bryder du dig ikke om det hundenavn, den allerede er blevet givet. Her er det dog vigtigt, at du så vidt muligt lader den beholde sit navn, da din hund allerede er tryg ved det, mener dyreportal.dk.

Vælg et unikt navn til din hund

Det kan måske være fristende at vælge et navn til en kær hvalp, som også hitter blandt mennesker. Tænk bare på en lille, firbenet Carl, Ida, Ella eller William. Det er sødt - og faktisk er det også temmelig populært, mener Lotte Evers fra Agria Dyreforsikring.

"Men vi skal faktisk helt frem til 1990'erne, før vi danskere begyndte at give vores kæledyr de samme navne som vores børn," siger hun i pressemeddelelsen.

Hundenavn

Desværre er det dog ikke helt uden problemer, hvis din hund reagerer på et navn, som mange små børn også hedder. Der kan nemlig nemt opstå forvirring, hvis du lufter din hund nær en legeplads eller andre steder, hvor der færdes børn. Især hvis din hund tror, at der bliver kaldt på den, når forældrene kalder på deres børn.

Af samme grund er det bedst at holde sig fra de allermest brugte hundenavne til din søde hundehvalp. Så opstår der ikke forvirring, når I er fire ejere i parken, der alle kalder på Balder.

Sådan lærer du hunden sit navn

Når du ved, hvad din nye bedste ven skal hedde, er det vigtigt, at den hurtigst muligt lærer sit navn at kende, så du kan kalde den til dig.

Det er der flere måde at gøre på, men den mest anerkendte metode er ved at benytte dig af positiv adfærdstræning. Så forbinder hvalpen nemlig sit navn med noget godt og rart.

Ifølge dyreportal.dk kan det derfor være en god idé at sætte lidt tid af til hver dag til at sidde sammen med hvalpen på gulvet og lege eller nusse med den. Indimellem siger du hundens navn med en lys, klar og og glad stemme, og hver gang din hund reagerer ved at kigge på dig, kan den få en godbid som belønning. Så skal den nok lære sit nye hundenavn hurtigt at kende.

Klassiske hundenavne går igen

Langt de fleste hvalpe i Danmark får faktisk unikke hundenavne, men ser man på statistikken, er der en række klassikere, som går igen, når vi skal navngive vores nye familiemedlem.

Det er nemlig med hundenavne som med menneskenavne: Der går mode i dem.

Når man ser dette års mest brugte hundenavne igennem, viser der sig også to helt klare tendenser, fortæller Lotte Evers i pressemeddelelsen: Alle navnene har to stavelser, og er overvejende menneskenavne.

Savner du inspiration til et godt hundenavn, eller synes du bare, at det er hyggelig læsning, så se med herunder, hvor vi har samlet de 40 mest udbredte hundenavne.

De mest populære hundenavne

Oversigten er baseret på det nyeste udtræk om hundenavne fra Agria Dyreforsikring, som udkom i januar 2024. Den dækker over de mest udbredte hundenavne i 2023.

Populære hundenavne til hunhunde

  1. Luna

  2. Molly

  3. Bella

  4. Maggie

  5. Alba

  6. Mille

  7. Karla

  8. Coco

  9. Wilma

  10. Nala

  11. Frida

  12. Saga

  13. Sally

  14. Freja

  15. Alma

  16. Ellie

  17. Daisy

  18. Ella

  19. Rosa

  20. Carla

Hundenavn

Populære hundenavne til hanhunde

  1. Charlie

  2. Eddie

  3. Milo

  4. Balder

  5. Carlo

  6. Max

  7. Ludvig

  8. Simba

  9. Buster

  10. Anton

  11. Hugo

  12. Otto

  13. Viggo

  14. Alfred

  15. Kenzo

  16. Loui

  17. Cody

  18. Marley

  19. Sofus

  20. Felix

Det perfekte navn til hunde