Ditte Ingemann

Dittes madblog: Sund saft du ikke har lavet før

Jeg elsker at starte min morgen med et glas friskpresset saft. Jeg varierer min saft alt efter årstid og sæson. Lige nu er mine favoritter rødbede, ingefær, æbler, kål, appelsin og bladselleri.

Her kommer en vintervariant, som både er smuk, sund og skøn. Saften indeholder grønkål, som lige nu er i sæson og er rig på A-,B- og C-vitamin. Grønkål har en kraftig kålsmag, og er en anelse bitter, så derfor har jeg valgt at sætte den sammen med ananas, som er dejlig sød. For at give saften et twist har jeg tilsat frisk ingefær. Mængden af ingefær kan justeres alt efter hvor glad man er for ingefær.

Grønkålssaft, 2 pers.:

20-25 g ingefær

½ ananas

ca. 200 g grønkål

Rens grønkålen grundigt og skær skrællen af ananas'en. Kør ingefær, grønkål og ananas gennem en saftpresser, tilsæt nogle isterninger og nyd med det samme.