DR har snart premiere på det nye program "Dobbeltspil"

Hvem lyver og hvem taler sandt? Nyt program udsætter danskere for psykologisk spil

Fredag den 25. oktober har DR premiere på det nye underholdningsprogram Dobbeltspil, hvor 16 danskere skal gennemskue hinanden som hemmelige agenter. Skal du se med?

Er du helt vild med TV2-programmet Forræder? Så er der godt nyt, for snart kommer DR med et lignende format, hvor deltagerne skal gennemskue hinandens identitet og loyalitet.

Programmet hedder Dobbeltspil og i en pressemeddelelse fra DR beskriver de konceptet med følgende ord:

”I en verden af hemmelige agenter og skjulte motiver udfordres 16 eventyrlystne danskere i den ultimative test på strategi, intuition, hukommelse, logisk tænkning, tillid, troskab og troværdighed.”

Men hvad går programmet ud på? Vi giver dig overblikket her.

Hvem kan man stole på?

I Dobbeltspil skal deltagerne over fem dage finde frem til, hvem de kan stole på af de andre deltagere.

Alle deltagerne bliver nemlig fordelt på to hold, hvor de enten er agent eller dobbeltagent – men de kender kun deres egen identitet, så de kan derfor ikke være sikre på, hvem de egentlig er på hold med.

I løbet af spillet skal deltagerne forsøge at finde ud af, hvem deres allierede er, samtidig med at de skal afsløre og eliminere deltagerne, de tror er på det andet hold. Hvis de ikke finder frem til, hvem deres medspillere er, kan de risikere at ryge ud af spillet.

Gennem konkurrencen er der små udfordringer, som blandt andet består af feltmissioner og afhøringer, som tester deres evner til at samarbejde på områder, der er afgørende at kunne som agent.

For at skabe den helt rigtige stemning, foregår konkurrencen 18 meter under jorden i det historiske Stevnsfort, der under Den Kolde Krig var et vigtigt sted for Danmark og NATO, hvis der udbrød krig mellem øst og vest.

Skuespiller Ellen Hillingsø bliver vært på programmet – den såkaldte gamemaster – som har til opgave at guide seerne gennem programmerne og at styre spillet for deltagerne. Det skal hun gøre i samarbejde med supercomputeren O.

Deltagerne konkurrerer ikke bare om at bevise, hvem der er den bedste menneskekender og den bedste agent. Der er også 100.000 kroner på højkant.

DR glæder sig til premieren

Det nye program er udviklet af Bred Kultur og Fakta i DR, og det er et format, som chefen for afdelingen, Erik Struve Hansen, glæder sig meget til, at danskerne skal se.

”Vi møder i Dobbeltspil 16 meget modige og eventyrlystne deltagere, der under udfordrende forhold skal kæmpe sammen og mod hinanden som agenter. Vi håber med programmet at give seerne et indblik i, hvordan og ikke mindst hvor forskelligt deltagerne gebærder sig under de prøvelser, de udsættes for, både fysisk og mentalt. Og måske gøre sig overvejelser om, hvordan de selv ville reagere – hvem de ville være under overfladen,” fortæller han i pressemeddelelsen.

Programmet har premiere den 25. oktober klokken 20.00 på DR1, og hvis man ikke kan vente, kan det ses samme morgen klokken 6.00 på DRTV. Programmerne sendes hver fredag de efterfølgende fire uger.