Foie gras

Foie gras-mousse med rødbeder og sprøde rugbrødssticks

Forkæl dine gæster med mousse af foie gras med sprøde rødbeder og brødsticks.

6

Ingredienser

  • 400 g rødbeder
  • 200 g rå foie gras, eller en halv
  • 1 toppet spsk creme fraiche 18%
  • 1 spsk Marsala eller anden sød hedvin
  • 1 tsk groft salt
  • hvid peber
  • 1 dl piskefløde.
  • 2 tsk Dijon-sennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • salt og sort peber.
  • 3 skiver rugbrød
  • 3 spsk neutral olie
  • 1 bundt kørvel til pynt

Sådan laver du foie gras-mousse

  1. 1. Dagen før. Skrub rødbederne og kog dem i saltet vand i 15 min. Hæld vandet fra og lad rødbederne køle lidt, inden de skrælles. Brug et kuglejern til at lave kugler af rødbederne, eller skær dem i små firkanter. Gem dem til dagen efter.
  2. 2. Lad foie grasen stå ude en time, så den bliver blød. Kom foie gras i en foodprocessor sammen med creme fraiche, Marsala, salt og godt med hvid peber. Blend det til en ensartet masse. Pisk fløden til skum og vend det i foie grasen. Kom det i en lufttæt beholder og gem til dagen efter.
  3. 3. På dagen. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl brødet med olie og drys med salt. Skær hver skive i 4-6 stænger og rist dem sprøde i ovnen i ca. 10 min.
  4. 4. Rør en vinaigrette af sennep, eddike, olivenolie og sukker. Smag til med salt og peber. Sigt saften fra rødbederne og bland det små stykker i vinaigretten.
  5. 5. Tag foie grasmoussen ud af køleskabet en halv time inden anretning. Brug en ske til at lave kugler med og anret sammen med rødbeder, kørvel og rugbrødssticks.

Vin til maden

En sød Riesling eller en Sauternes.