Foie gras-mousse med rødbeder og sprøde rugbrødssticks
Forkæl dine gæster med mousse af foie gras med sprøde rødbeder og brødsticks.
6
Ingredienser
- 400 g rødbeder
- 200 g rå foie gras, eller en halv
- 1 toppet spsk creme fraiche 18%
- 1 spsk Marsala eller anden sød hedvin
- 1 tsk groft salt
- hvid peber
- 1 dl piskefløde.
- 2 tsk Dijon-sennep
- 1 spsk hvidvinseddike
- 5 spsk olivenolie
- 1 tsk sukker
- salt og sort peber.
- 3 skiver rugbrød
- 3 spsk neutral olie
- 1 bundt kørvel til pynt
Sådan laver du foie gras-mousse
- 1. Dagen før. Skrub rødbederne og kog dem i saltet vand i 15 min. Hæld vandet fra og lad rødbederne køle lidt, inden de skrælles. Brug et kuglejern til at lave kugler af rødbederne, eller skær dem i små firkanter. Gem dem til dagen efter.
- 2. Lad foie grasen stå ude en time, så den bliver blød. Kom foie gras i en foodprocessor sammen med creme fraiche, Marsala, salt og godt med hvid peber. Blend det til en ensartet masse. Pisk fløden til skum og vend det i foie grasen. Kom det i en lufttæt beholder og gem til dagen efter.
- 3. På dagen. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl brødet med olie og drys med salt. Skær hver skive i 4-6 stænger og rist dem sprøde i ovnen i ca. 10 min.
- 4. Rør en vinaigrette af sennep, eddike, olivenolie og sukker. Smag til med salt og peber. Sigt saften fra rødbederne og bland det små stykker i vinaigretten.
- 5. Tag foie grasmoussen ud af køleskabet en halv time inden anretning. Brug en ske til at lave kugler med og anret sammen med rødbeder, kørvel og rugbrødssticks.
LÆS OGSÅ: Nytårsbrunch: 7 lækre opskrifter