Iris Gold

Iris Gold om bruddet med sit barns far: ”Jeg skal turde at blive ked af det for en stund”

Efter bruddet med sit barns far har Iris Gold taget hul på et nyt kapitel i sit liv. I det næste kapitel vil hun gerne lade ærlighed og god energi styre hende, og hun vil være bedre til at lytte til sig selv i stedet for at lade sig påvirke af andres forventninger.

Hvad har du lært om dig selv i 2022?

"Jeg er for nylig gået fra mit barns far, og det er en stor og omvæltende ting i livet. Når man har en kernefamilie, der pludselig bliver opløst, er det svært på mange måder. Især at finde ud af, hvem man nu skal være som individ. Jeg har været vant til at være en del af en enhed, og nu skal jeg reevaluere mit liv og finde ud af, hvem den nye version af mig selv er.

Jeg er stadig i tvivl om, hvad det indebærer, men jeg bliver i hvert fald en version af mig selv, som kommer til at have større fokus på, hvad jeg selv vil have ud af livet. Jeg skal stoppe med at tænke for meget over, hvad andre folk forventer af mig og vil have fra mig."

Har du før været dårlig til at lytte til dig selv?

"Ja, det har jeg været på nogle områder. Derfor har jeg også for nyligt aftalt med nogle af mine tætteste veninder, at vi skal holde en ceremoni, hvor jeg skal "vies" med mig selv, så jeg bliver bedre til at være mig selv nærmest. Jeg skal have en smuk kjole på, som min veninde har designet, og så skal vi drikke en masse champagne.

Jeg skal holde en tale og afgive nogle løfter, som jeg skal overholde fremadrettet, og det, tror jeg, bliver virkelig svært. Som de fleste ved, er det nemt at blive sur på andre, når de ikke overholder en aftale. Men jeg tror, det bliver endnu hårdere, hvis man ikke overholder et løfte til sig selv. Derfor har det også taget mig lang tid at skrive de løfter, fordi jeg ikke vil skuffe mig selv."

Hvad kunne et løfte handle om?

"Jeg skal prøve at være mere ærlig. Stille de svære spørgsmål, selvom jeg er bange for, hvad andre mennesker kommer til at svare. Jeg skal turde at blive ked af det for en stund. Det er bedre end at gå rundt i en boble, fordi jeg er bange for at kende sandheden.

Jeg lærer også meget af at være trist nogle gange. Det er bare samfundet, der går meget op i, at man altid skal være glad, positiv og smilende på Instagram. Men at være trist kan også noget, hvis man tør at dvæle i følelsen. Bare acceptere at man føler, som man gør. Så går følelsen også hurtigere væk, end når man løber fra den."

Hvorfor vil du love dig selv noget?

"Fordi jeg aldrig har gjort det før. Og derfor er jeg tidligere gået meget på kompromis med mig selv og indvilget i ting, hvor jeg har fået overtrådt nogle grænser, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg selv ville.

Så i det næste kapitel skal jeg finde ud af, hvad det er, jeg gerne vil. Jeg vil også have et større fokus på, hvilke mennesker jeg vil omgive mig med, og hvilken energi jeg skal tiltrække. Jeg vil helst tiltrække mennesker, som giver mig mere, og som jeg kan give mere. Jeg vil gerne finde mennesker, hvor vi løfter hinanden i stedet for at suge hinandens gode energi og fikse ting ved hinanden. Fuck det, det er livet for kort til."

Hvad inspirerer dig?

"Mig selv, faktisk, fordi jeg går igennem den her svære periode lige nu. Jeg må indrømme, at jeg kigger mig selv i spejlet og siger "God damn, you’re doing good!". Jeg synes fandme, at jeg er sej. Tænk, at jeg kan finde ud af at dreje de mest latterlige ting i mit liv til noget positivt og hive mig selv op af det dybe hul, der kigger mig i øjnene.

Derudover bliver jeg også meget inspireret af min farmor. Hun er altid til stede i relationer, og det ville jeg ønske, at jeg kunne være bedre til. Hun har også så meget kærlighed at give, og så er hun meget ærlig. Også overfor sig selv. Hun er stærk og følsom, og det er ting, som inspirerer mig."

Men du er da selv mange af de ting?

"Ja, det er jeg, men jeg vil gerne blive endnu bedre. Når jeg står på en scene og synger, mens jeg er vild og laver karatespark, så er der nok mange, som ser mig som en stærk powerwoman med en sej attitude. Det har jeg i hvert fald fået at vide, og det er også en side af mig. Men ligesom alle andre mennesker kan jeg også føle mig skrøbelig og usikker.

Jeg er meget følsom, og når jeg står på scenen, så er det bare én side af mig. Jeg kan også tvivle meget på mig selv. Er jeg en god nok mor? Er jeg en god nok performer? Er jeg en god nok veninde? Jeg er også helt vildt genert. Det, tror jeg, kommer bag på mange."

Ser du også dine svagheder som din styrke?

"Ja, bestemt! Jeg tror også kun, at jeg bliver klogere og stærkere af de hårde ting, jeg går igennem. Også i forhold til det, som jeg oplever lige nu i mit liv. Jeg ved, at jeg kommer ud på den anden side som en kriger, for det har ikke slået mig ihjel. Det er jo også de ting, jeg har gennemgået, som har givet mig den personlighed, jeg har, og som gør, at jeg kan skrive mine sange, der kan inspirere andre. Jeg prøver at vende det, jeg er lidt flov over, til noget positivt og til min styrke."

Om Iris Gold

  • Sangerinde.
  • Mor til August Cosmos på to år.
  • I starten af det nye år er hun aktuel med en Danmarkstour.