Kamala Harris

Kamala Harris fylder 60: Mød kvinden, der måske bliver USA's næste præsident

Da Joe Biden i sommer annoncerede, at han alligevel ikke vil stille op mod Donald Trump, eksploderede Kamala Harris’ popularitet. I dag fylder præsidentkandidaten 60 år!

Denne artikel er første gang bragt hos HER&NU. Dette er en redigeret udgave.

Hvis amerikanerne i november vælger vicepræsident Kamala Harris som USA's 47. præsident, kommer hun til at skrive historie på især to fronter. Hun vil blive den første kvindelige og den første sorte/asiatiske præsident.

Kamala Harris, som i dag fylder 60 år, var hverken særlig synlig eller populær i de første år som vicepræsident under den nuværende præsident, Joe Biden. Men da Biden i sommer annoncerede, at han alligevel ikke vil stille op mod Donald Trump, så eksploderede Kamala Harris’ popularitet.

Og hun har noget at have det i. Som uddannet jurist har Kamala Harris sat en masse nye standarder som distriktsadvokat i San Francisco, som justitsminister i Californien og endelig som senator, før Joe Biden i 2021 udnævnte hende som vicepræsident.

Kamala Harris’ kærlighedsliv var ikke så succesfuldt, før en veninde i 2013 tog affære og førte hende sammen med den jødiske advokat Douglas Emhoff, kaldet Doug, har Kamala Harris selv afsløret i en bog fra 2019. Veninden fortalte Harris, at hun kendte en ”nuttet” mand i Los Angeles, som ville være perfekt for Kamala. Og så bad veninden Kamala Harris om ikke at google ham, før de mødtes, hun skulle møde ham med et åbent sind. Doug Emhoff sendte Kamala Harris  en ”kejtet” sms fra en basketkamp, og de aftalte at ringe sammen.

Kamala Harris og Douglas Emhoff
Kamala Harris og Douglas Emhoff

"Telefonsvarerbeskeden, som jeg stadig har gemt i dag, var lang og lidt rablende. Alligevel lød han som en sød fyr, og jeg var så fascineret, at jeg ville vide mere. Doug var til gengæld sikker på, at han havde forspildt sin chance og ikke ville høre fra mig igen," skriver Kamala Harris i sin bog.

De fik dog talt sammen i telefonen, hvor samtalen bare flød, og det endte med, at de aftalte en middag sammen i Los Angeles. Dagen efter deres første date sendte han hende en mail med alle de datoer, han kunne se hende i løbet af de kommende måneder. 

"Jeg er for gammel til at spille et spil. Jeg kan virkeligt godt lide dig, og jeg vil se, om vi kan få det til at fungere," skrev Douglas Emhoff i mailen.

Mens Kamala Harris aldrig har fået børn, så har Douglas Emhoff to børn med sin ekskone; Cole, som i dag er 30 år, og Ella på 25. De elsker Kamala næsten lige så højt som deres mor og kalder hende ”Momala”.

Da Kamala Harris trådte til som USA's første kvindelige vicepræsident, blev Douglas Emhoff  dermed den første amerikanske vicepræsident-mand, og fik tilnavnet ”Second gentleman”. Vinder Harris præsidentvalget i næste måned, så bliver Doug ”First gentleman”, og parret flytter ind i Det Hvide Hus.