Kira Skov: ”Trine, min sygeplejerske, gav mig tryghed i en ellers dramatisk kriseperiode”
Da Kira Skov i 2009 fik en sjælden kræftdiagnose, var det en stor hjælp, at sygeplejersken Trine var der for hende. Her fortæller hun om forløbet.
I anledning af uddelingen af ALT for damernes Kvindepris, som i år går til alle landets sygeplejersker, fortæller kendte danskere om en oplevelse, hvor en sygeplejerske har gjort en forskel for dem. Her beretter sangerinde og sangskriver Kira Skov:
– I 2009 fik jeg en sjælden kræftdiagnose, som var et resultat af en graviditet som ikke udviklede sig normalt. Jeg blev behandlet med kemoterapi på Herlev Hospital og kom, i den tid jeg var i behandling på hospitalet, til kontrol og blodprøver tre gange om ugen. Her havde jeg en læge som fulgte og overså at mit forløb, men rent praktisk var det en sygeplejerske, som sørgede for at tage blodprøver og give mig min behandling.
Når man er alvorligt syg, er man jo i en slags tilstand af chok. Trine, min sygeplejerske, sørgede for at give mig en form for tryghed i denne ellers dramatiske kriseperiode.
LÆS OGSÅ: ALT for damernes Kvindepris 2016 går til...
– Hun var meget opmærksom på, hvordan jeg havde det psykisk. Hun var omsorgsfuld og hjalp mig til at fokusere på det, der skete her og nu og ikke det, der muligvis kunne komme til at ske.
For eksempel var der et par gange, hvor man vurderede, at min kemo ikke virkede tilstrækkeligt. Derfor kom det på tale et par gange, at jeg muligvis skulle optrappes til en hårdere behandling. Jeg havde været inde og læse om denne behandling og var meget bange for konsekvenserne. Hun var meget fast omkring, at jeg ikke måtte læse om noget, der ikke var 100 procent aktuelt for mig. Det var én dag af gangen.
– Jeg kom en dag til behandling, hvor hun ikke var der til at give mig kemo. Jeg sagde, at jeg helst ville have hende til at hjælpe mig, og fra den dag af sørgede hun for, at det var hende, som var der, hver gang jeg skulle have kemoterapi. Det var en stor hjælp. Jeg følte mig tryg ved hende og oplevede, at vi havde en særlig fortrolighed. Der er en enorm overgivelse i at skulle være i et sådan behandlingsforløb, hvor man skal stole på nogle mennesker, som reelt set har ens liv i deres hænder. Man føler en enorm taknemlighed overfor de mennesker, som har dedikeret deres liv til at hjælpe os, der rammes af alvorlig sygdom.
LÆS OGSÅ: "Vi bliver vidner til liv, hvor der ikke er så mange andre vidner"
LÆS OGSÅ: Se videoen hvor vi overrasker Dansk Sygeplejeråds formand!