Mille og Kirsten Lehfeldt griner sammen

Mille Lehfeldt har lært en vigtig evne af sin mor: ”Det er noget, jeg altid har haft svært ved”

Mille Lehfeldt er meget inspireret af, hvordan hendes mor, skuespiller Kirsten Lehfeldt, finder styrken til at stå fast og sige fra. Men ifølge Kirsten Lehfeldt selv, er det noget, der har taget mange år at lære. Det fortæller de i et stort interview med ALT for damerne.

Kirsten og Mille Lehfeldt har altid haft et tæt forhold.

Det fortæller mor-datter-duoen i et stort interview med ALT for damerne uge 41.

De mener selv, at deres stærke bånd måske kan tilskrives, at Mille er enebarn, for så var der jo ikke andre i hverdagen at ”læsse af på og dele ud over”, som Kirsten Lehfeldt udtrykker det. Faktisk vil de begge gå så langt som til at sige, at deres forhold er, og altid har været, symbiotisk – på den gode måde.

”Hvis min far havde siddet her nu, så ville han nok have sagt, at han stod lidt ude på sidelinjen somme tider. Eller ret ofte faktisk. Men han kunne nu heller ikke holde ud, at vi snakkede løs hele tiden,” siger Mille Lehfeldt, inden Kirsten Lehfeldt stemmer i:

”Og så ville han nogle andre ting end os – han ville gerne male og være lidt i fred. Mille og jeg havde mange interesser sammen, bl.a. heste. Vi red sammen og havde et fællesskab om hestene sammen med nogle af mine veninder. Det gjorde i øvrigt også Milles pubertet nem, for hun ønskede sig aldrig tøj og makeup, hun ønskede sig kun noget til hestene.”

Deler stadig interesser

Det vigtigste, Kirsten Lehfeldt har forsøgt at give videre til Mille Lehfeldt, er, at hun skal være mod andre, som hun gerne vil have, at de skal være mod hende. Banalt, siger Kirsten Lehfeldt selv, men ikke desto mindre essensen af, hvad der betyder noget, synes hun.

Mille Lehfeldt erklærer sig enig i, at hun har fået den læresætning med i bagagen, men hun fremhæver også noget andet, som vigtigt.

”Min mor har lært mig at sige fra. At stå ved, hvad jeg vil og ikke vil. Det har været meget inspirerende for mig, for det er noget, jeg har haft svært ved. Jeg er nok et pleasende og lidt konfliktsky menneske, og der har min mor en anden styrke i sig til at stå fast,” lyder det fra Mille Lehfeldt.

Kirsten Lehfeldt tager gerne imod komplimentet, men må også tilføje lidt om sin egen udvikling:

”Det er dejligt at høre. Men det har nu også taget mig mange år at lære at sige fra. Jeg er født i 1952, det var en anden tid, hvor det var anderledes at være pige, end det er i dag. I mit fag, bl.a. i revyerne, oplevede jeg, at det altid var mændene, der fik de gode roller, mens kvinderne bare skulle ind og stå med rød ballon og synge en åndssvag lille sang om vejret. Heldigvis mødte jeg så Søs Egelind i slutningen af 80’erne. Hun oplevede det samme, og vi begyndte at tage vores egen plads ved at skrive revytekster, som vi selv spillede,” lyder det fra Kirsten Lehfeldt, som også fagligt har været en inspiration for sin datter.

Mille Lehfeldt har nemlig taget den satiriske stafet med sig videre i sit arbejde med satiregruppen Platt-Form, som hun har sammen med Laus Høybye og Jakob Fauerby. Og hun er ikke i tvivl om, at hun også ser sin mor som bannerfører på dén front.

”Ja, jeg kan se, hvor meget det ubevidst har inspireret mig.”

Læs hele interviewet med Mille og Kirsten Lehfeldt i ALT for damerne uge 41. Her fortæller de også om at følges ad gennem sorgen over tabet af Stig Hoffmeyer, om at give børnebørnene løsere tøjler hjemme hos mormor, og om at vokse op med en kendt mor. Du kan også finde artiklen i vores digitale magainunivers, Flipp.