Nyhedsvært Lasse Sjørslev: Jeg vil meget hellere være alene end at få stikpiller hele tiden
Nyhedsvært Lasse Sjørslev behøver hverken kernefamilie eller kødfrie dage for at mærke lykken. Det klarer han fint med drømmejob, børn og gode venner.
Som nybagt teenager reagerede Lasse Sjørslev i slutfirserne på en avisannonce, de færreste andre raske drenge fra Næstved nok bemærkede. En annonce, der inviterede til rundvisning på ”TV Avisen”.
– Jeg tog min far og farfar med, og vi endte i studiet, lige inden Steen Bostrup skulle til at sende. Det var så vildt for mig at opleve, at det her studie virkelig fandtes. Dengang var ”TV Avisen” jo den nyhedsudsendelse, alle var samlet om, også i min familie, hvor der tit blev diskuteret politik. Der var virkelig noget på spil dengang, når Poul Schlüter stillede sig op og holdt en tale i Folketinget. Jeg elskede den der form for politik, man kunne mærke, siger Lasse Sjørslev, der aldrig har sluppet kærligheden til hverken journalistik eller politik.
Senere kom han selv helt tæt på den politiske scene, da han blev Christiansborg-reporter for TV 2, og i dag er den 44-årige journalist vært på ”TV 2 Nyhederne” og styrer hver fredag debattørtropperne i det politiske magasin ”Besserwisserne” på TV 2 News.
I nyhedsstudiet er han iklædt jakkesæt, slipseknude og pænt sprog. Her på caféen nær hans hjem på Frederiksberg i København sidder han afslappet i småforvasket skjorte, jeans og sneakers.
Og så er der sproget. Privat småbander Lasse Sjørslev en del. Så er det sagt. Men på den passionerede måde, hvor reglerne for pænt sprogbrug mirakuløst bliver ophævet, når der er et eller andet, han skal understrege.
– Jeg tror sgu godt, folk ved, der er nogle spilleregler, når man skal servere en nyhedsudsendelse, og at man ikke kan stå i hættetrøje eller kaste om sig med bandeord. Men selvfølgelig vågner jeg ikke hver morgen i et jakkesæt og taler nyheder fra morgen til aften. Jeg indeholder også andre facetter, siger han med et skævt smil af den slags, der nok kan gøre mange dameknæ bløde.
Det med damerne kommer vi tilbage til.
Drømmejobbet
Efter at have været journalistpraktikant på Berlingske Tidende troede Lasse Sjørslev egentlig, han skulle gøre karriere på et af de store dagblade, men i stedet endte han hos TV 2-regionen Lorry i København. Da den nye 24-timers nyhedskanal, TV 2 News, gik i luften i 2006, var det med Lasse Sjørslev ombord som reporter, og inden han tidligere i år indtog 19-Nyhederne på moderskibet, udgjorde han blandt andet det vellidte morgen-makkerpar på News sammen med Janni Pedersen.
– Janni og jeg havde det skideskægt, og hun er blevet en af mine gode venner. Men det slider altså at møde ind klokken fire om morgenen, så jeg var ikke i tvivl, da jeg fik tilbuddet om den nye værtsrolle. For sådan en som mig, der var meget betaget af Steen Bostrup, er det også et drømmejob og samtidig et job, jeg har en stor ydmyghed overfor. Der er sgu mange mennesker, der får deres viden om verden ud fra det, jeg og mine kollegaer udvælger og formidler.
Med en fortid som klassens klovn, DJ med eget mobildiskotek allerede i slutningen af folkeskolen, radiovært på en lokalradio og en kort karriere som rejseguide, erkender Lasse Sjørslev, at lidt rampelys aldrig har afskrækket ham.
– Men det er bestemt ikke det, som driver mig. Jeg kunne have haft det lige så sjovt ved at sidde og skrive til en avis, hvor ingen ville ane, hvem fanden jeg var. Min drivkraft er selve formidlingen. At finde ud af, hvad der er hoved og hale og op og ned i en historie og få det fortalt bedst muligt.
Privatlivet
Selvom Lasse Sjørslev er et velkendt skærmansigt for mange danskere, er det begrænset, hvad der kommer frem, når man googler ham. Hvis man lige ser bort fra en række glittede ugebladsartikler fra de syv år, hvor han dannede par med kollegaen Natasja Crone.
Forliste forhold og skilsmisse er dog ikke noget, han vil tale for meget om. Hverken skilsmissen fra sine to børns mor, som han blev skilt fra i 2009 efter 10 års ægteskab, eller bruddet med Natasja Crone for et par år siden. Et brud, som fik en del opmærksomhed.
”Jeg har ikke brug for det store ”Lasse taler ud”-interview. Men når det er sagt, er det klart, at det er hårdt at splitte den familie op, du har skabt. Især når der er børn involveret”
– Jeg har ikke brug for det store ”Lasse taler ud”-interview. Men når det er sagt, er det klart, at det er hårdt at splitte den familie op, du har skabt. Især når der er børn involveret. Heldigvis tror jeg altid på, at solen kommer til at skinne igen, og for mig har det været vigtigst at holde fokus på, at mine unger kom bedst muligt igennem det, siger Lasse Sjørslev, hvis egne forældre blev skilt, da han var otte.
– Jeg tror, at alle børn, der er udsat for en skilsmisse, får noget med i bagagen, og selvfølgelig blev jeg også påvirket af pludselig at skulle flytte mellem min far og mor hver anden uge. Jeg var bare ikke sådan et barn, der blev låst fast i sorgen. Jeg har altid været drevet af at ville udfordre livet og mig selv og komme videre. Det ligger dybt i mig, at man skal ud over stepperne. Videre.
Forældrerollen
Trods et job med lange dage og skæve arbejdstider har Lasse Sjørslev ikke haft svært ved at få værtsrollen og rollen som enlig far til at gå op. Hans store søn bor mere eller mindre fast hjemme i lejligheden på Frederiksberg, mens datteren er der hver anden uge.
– Jeg har været så privilegeret, at jeg har kunnet ”pakke” mit arbejde i længere perioder, hvor jeg koncentrerer mig 100% om det, og hvor jeg efter måske fem dage med arbejde har tilsvarende antal dage fri. Derfor har jeg nok haft mere tid med mine børn end mange andre fædre, også selvom børnene kun har været hos mig halvdelen af tiden. For jeg har kunnet hente tidligt fra skole eller bruge hele dagen med dem, siger Sjørslev, der var 27 år, da han blev far første gang.
LÆS OGSÅ: Alberte Winding: Ethvert menneske burde have fået kærlighed fra nogen, inden de dør
– Dét at få børn har været den største gave ever. Pludselig er man en klippe i andres liv, og jeg elsker at være den klippe. Det er fantastisk at være uundværlig for andre mennesker og opleve den betingelsesløse kærlighed, som går begge veje og ikke forsvinder.
Der bliver dog også stillet krav, når ens far hedder Lasse Sjørslev. Krav, der i høj grad ligner dem, han selv voksede op med, og som han synes er et sundt modtræk til den curling-opdragelse, han mener, har taget overhånd i mange hjem.
”Jeg vil meget hellere kigge en kvinde i øjnene, end jeg vil kigge på hendes cv og sætte krydser for at se, om det passer ind i skabelonen”
Han kræver blandt andet, at begge børn deltager i huslige opgaver og hjælper med at holde antallet af nullermænd nede.
– Det klarer de faktisk rigtig godt og uden drama. Måske synes de, det er irriterende, at de skal bruge en time på at støvsuge, hvis jeg beder dem om det, men de mærker også, at de er en del af familien, og det, tror jeg, er vigtigt. Vi skal alle sammen yde vores bidrag.
Et andet grundlæggende krav er, at sønnen, som går i gymnasiet, har et arbejde, så han selv kan bidrage økonomisk til fester og tøj.
– Det er ikke fordi, jeg ikke vil hjælpe, men jeg gider ikke betale for hele festen. En dag skal han jo kunne finansiere det selv, så jeg synes, det er vigtigt, han lærer at tjene og administrere penge. Jeg har også altid knoklet, siden jeg som 12-13-årig fik mit første fritidsjob, og det er en af de grundlæggende værdier, jeg har fået med hjemmefra, som jeg synes, er sindssygt vigtig. Man skal kunne klare sig og stå på egne ben.
Singlelivet
På nær ganske få pauser har Lasse Sjørslev været i parforhold stort set hele sit voksenliv, og han undrer sig sommetider over alle de spørgsmål, hans nuværende status som single medfører.
– Det er som om, at det er meget mere ok at spørge ind til andres kærlighedsliv, når de ikke er i et fast forhold, mener nyhedsværten, der balancerer familieliv og singleliv uden problemer.
– Når jeg har begge mine børn, er jeg mest muligt sammen med dem, men når man er i den situation, jeg er i, skal man jo også huske på, at man selv har et voksenliv – uanset hvor meget far eller mor, man er. Så jeg ser da de piger, jeg ser, og jeg går ud, når jeg går ud.
– Indtil videre har det ikke været nødvendigt at involvere mine børn, og jeg har ikke travlt. Selvfølgelig kan det være superfedt at dele opvasken med en anden, hvis det er hyggeligt. Men hvis det er som i mange ægteskaber, hvor der kommer stikpiller flyvende hele tiden, og man er på nakken af hinanden, så vil jeg hellere være alene. Det har jeg det helt fint med.
Så du savner aldrig kernefamilien?
– Jeg har flyttet mig en del på det punkt. Tidligere gik jeg meget efter, at alt skulle falde på plads og være efter bogen, også at blive gift og få børn. Men så blev tingene anderledes end planlagt, og tiden har sgu bare lært mig, at man ikke skal jagte en eller anden fast model. Hvis jeg pludselig møder en kvinde, hvor kernefamilien er det eneste rigtige, og det giver mening, så er det superfint for mig. Men jeg er med alderen blevet meget mindre fordømmende over for de forskellige måder at leve på, også når det gælder forhold. Det kan være en kvinde, som jeg ikke bor sammen med, eller som bor i den anden ende af landet. Jeg vil meget hellere kigge hende i øjnene,end jeg vil kigge på hendes cv og sætte krydser for at se, om det passer ind i skabelonen.
Og så er vi tilbage ved damerne, for det ser ikke ud til, at Lasse Sjørslev mangler interesse fra det modsatte køn. I hvert fald ikke hvis man kigger på kommentarerne på hans Instagram-profil, hvor komplimenter og kyssesmileys fra kvindelige seere trofast følger alle posts.
Lasse Sjørslevs ansigt flækker igen i et skævt smil.
– Janni driller mig nogle gange med, at der aldrig er mænd, der skriver sådan til hende. Men jeg kan ikke sige andet, end at jeg synes, det er sødt, og jeg er smigret. Man skulle da være en idiot, hvis man vender det til noget negativt, siger han, inden det skæve smil går over i forlegenhed.
Et spørgsmål om lykke
Lasse Sjørslev er en hård dommer, når det gælder, hvad han yder og præsterer rent arbejdsmæssigt. Hvis andre synes, han har begået en lillebitte fejl, synes han gerne selv, der er tale om en kæmpe brøler. I privatlivet tager han tingene langt meget mere roligt og har en langt højere tolerancetærskel for den måde, han lever sit liv på – inklusiv fejl og mangler. Og han kan godt blive træt af alle de forventninger, der kan være i hverdagen om pæne billeder på de sociale medier, kødfrie dage og andre former for korrekthed.
– Jeg er ikke sådan en, der går og dunker mig selv i hovedet med, at jeg skal spise mindre kød og træne noget mere. Vi skal have lov til at leve og være glade, og jeg har det lidt svært med den der mentalitet, at vi alle sammen skal være så rigtige hele tiden i vores privatliv. Sådan er der jo ingen, der lever, og det gør jeg bestemt heller ikke. Jeg lever lige så rigtigt og ikke-rigtigt som alle mulige andre, og det har jeg det fint med. Det der med ”jeg burde også… ” Enten gør det, eller giv slip på det. Jeg synes ikke, man skal være så meget efter sig selv.
Ud over sit arbejde fylder Lasse Sjørslev kalenderen med ting, der gør ham glad, og det er der meget, der gør. Så på spørgsmålet om, hvornår han er mest lykkelig, falder svaret prompte.
– Det er et stort ord, men jeg er nok lidt lykkelig hver dag. Når jeg er sammen med de folk, jeg elsker. Når jeg laver mad med min datter eller ser et sjovt program med min søn. Det kan også være en god aften i byen, en sjov telefonsamtale med en ven, en sommerhustur eller skiferie fyldt med venner og unger. Eller når jeg drikker et glas vin med en sød kvinde.
Han tænker lidt over sit svar, som om han opfanger ekkoet af, hvordan det hele kan lyde lidt for godt til at være sandt.
– Selvfølgelig er mit liv ikke et glansbillede. Der er op- og nedture og kærlighed, der kommer og går. Men med de ting og de mennesker, jeg har i mit liv, behøver jeg ikke mere lige nu.