Lecia Jønsson

”Laban”-Lecia: ”Jeg havde leget popidol hele mit liv, men pludselig fik jeg nok af det hele”

For sangerinden Lecia Jønsson gav de første tegn på aldring hende en kærkommen anledning til at gøre op med tingenes tilstand. ”Jeg har ikke haft det mindste imod at blive ældre,” fortæller hun i et stort interview med Hendes Verden uge 43.

For sangerinde Lecia Jønsson er det forbundet med gode ting at blive ældre.

Det fortæller ”Laban”-stjernen i et stort interview med Hendes Verden uge 43.

Som 38-årig oplevede hun de første tegn på aldring, og for hende fungerede de som motivation til at trække stikket som sangstjerne for en stund.

Hun havde nemlig været popstjerne i mange år, først sammen med sin søster i ”Lecia & Lucienne,” som blev opløst i 1982, og siden med ”Laban,” der blev dannet i netop 1982 og debuterende med kæmpehittet ”Hvor ska’ vi sove i nat?”

Men da Lecia Jønsson begyndte at mærke, at tiden var gået og hun var blevet ældre, blev det en positiv oplevelse for hende. Det gav hende nemlig lyst til at ruske op i det hele.

”Det var en befrielse. Jeg havde været i fuld gang med Lecia og & Lucienne og med Laban, som jeg havde etableret sammen med musiker og sanger Ivan Pedersen. Jeg havde leget popidol hele mit liv, men pludselig fik jeg nok af det hele. I en akut, kritisk situation tog jeg toget ned til smukke sydtyske Baden-Baden,” fortæller den i dag 76-årige Lecia Jønsson, som fandt en frisættende anonymitet i Tyskland.

”Her var jeg ikke et popidol, og her kunne jeg trække i et andet sæt tøj og ind i en anden rolle end den evigt unge pop-pige. Jeg kan huske, at jeg gik rundt i lange støvler, en dødlækker frakke og sort hat og endelig følte mig som en voksen kvinde. Endelig.”

Bliver set som en rollemodel

Den dag i dag forbinder Lecia Jønsson ikke det at blive ældre med noget dårligt.

”Jeg har ikke haft det mindste imod at blive ældre. Tværtimod oplever jeg, at det, jeg altid har higet imod — at blive til noget — først for alvor er lykkes med alderen,” siger hun og mindes en oplevelse for nylig:

”For ikke så længe siden var jeg til en stor sammenkomst i Dansk Artist Forbund, og der kom så mange hen til mig for at sige, at de var glade for det, jeg havde været for dem og betydet for deres karriere. Jeg blev set som en rollemodel.”

”Flere af de nye stjerner både lidt ældre og de helt unge ville ligefrem have et billede sammen med mig. Det var virkelig skønt at mærke anerkendelsen. Og den tror jeg først, jeg for alvor mærker nu. Det er som om, at det, jeg har kunnet og kan – som sanger og sangskriver – har fået tyngde nu. Hos mig selv og hos andre. Og det nyder jeg i fulde drag.”

Læs hele interviewet med Lecia Jønsson i Hendes Verden uge 43, hvor hun også fortæller om at blive overvældet af kærligheden til sit barn, om at blive bedraget i sit forhold og om, hvordan hun allerede som barn drømte om at hjælpe sig selv og sin familie ud af en svær økonomisk situation.