Maia Korsgaard

25-årige Maia er blevet kaldt sædsilo, skøge og luder: "Folk skal have sex med dem, de vil"

25-årige Maia Korsgaard har de sidste ti år været et samtaleemne blandt venner og familie på grund af sit bramfrie og aktive sexliv. Men hun mener, vi skal stoppe med at udskamme hinanden. Hav sex, som du lyster, lyder hendes opfordring.

I en lille sort bog står reglerne. Og de er ikke til at tage fejl af:

I må ikke kysse mig på munden

I må ikke sove her

I må ikke skrive til mig, foruden når I vil ses

Hvis I møder mig i offentligheden, må I ikke tale til mig

I må ikke tale offentligt om mig, når I er sammen med kammerater

Reglerne har Maia Korsgaard fastlagt, og de skal følges, hvis man vil indgå i et uforpligtende forhold med hende. Ellers opstår der ”problemer”, siger den 25-årige sygeplejerskestuderende.

Maia Korsgaard medvirker i den nye TV2 Play-serie "Fordi vi har lyst", hvor vi som seere følger fire kvinder i 20’erne; Maia, Ditte, Louise og Nadia. Fælles for kvinderne er, at de ikke længere gider at lægge øre til luder-stigmaet, der udskammer og degraderer deres sexlyst.

De er kvinder og liderlige og vil have ret til at være det – uden at blive placeret i skammekrogen.

”For mig handler det om, og grunden til at jeg medvirker i programmet, at folk skal have lov til at have sex med, hvem de vil, hvor mange de vil, hvor de vil, og hvordan de vil. Det er der ikke nogen i denne her verden, der skal blande sig i,” lyder det fra Maia Korsgaard.

Ingen skal føle sig udnyttet

Hun taler af erfaring og er trods sin unge alder klar og tydelig – både overfor de mænd, der gennem de sidste ti år on and off har besøgt hende i hendes hjem i Hjørring, og også om hvorfor hun vælger at stå offentligt frem og fortælle om sit sexliv.

Hun ønsker at inspirere andre – singler, enlige forældre og unge – til at ”mærke sig selv” og have nøjagtig det sexliv, de ønsker. For hende har et regelsæt eksempelvis været nødvendigt for at indgå i seksuelle relationer med mænd, har hun erfaret:

”Jeg gør det for at passe på mig selv. Jeg har set, hvordan mine veninder og omgangskreds har troet, de kunne lege den leg uden regler, men så er de endt med at blive totalt knust, fordi manden ikke ville det samme som dem eller omvendt. Derfor er det vigtigt for mig, når jeg møder mænd første gang, at sige: Reglerne er sådan her, kan du leve med det, ellers kan du gå igen,” siger Maia Korsgaard til ALT.dk.

Men hun gør det i lige så høj grad for at passe på dem. Mændene.

Siden Maia Korsgaard som 15-årig mistede sin mødom, har hun haft det, hun kalder for ”uforpligtende”. Dengang hed det ”venner med drys”.

”Det er vigtigt, når vi snakker uforpligtende, at der er ingen følelser involveret på nogen måder. Jeg kan godt få et venskab med mændene, men jeg har ingen følelser for dem.” 

Fordi vi har lyst - pic.jpg

Maia Korsgaard har haft et sted mellem 25-30 uforpligtende forhold til mænd i løbet af årene, og fælles for dem alle har været ønsket om en ærlig og redelig relation, hvor ingen blev såret, fortæller hun.

”Jeg er ikke ude på at gøre nogen kede af det, eller at nogen skal få følelser i klemme, for så jeg står tilbage som den kolde og kyniske. For mig er det meget vigtigt, at de forstår reglerne, og at de er med hele vejen igennem. De skal ikke føle sig udnyttet eller såret, for sådan ville jeg heller ikke selv ønske at blive behandlet.”

Handler om mig – ikke dem

Selvom Maia Korsgaard har et budskab og gerne taler åbent om sit forhold til sex, har det ikke været omkostningsfrit at være en ung kvinde i Hjørring med et bramfrit og aktivt sexliv.

Hun er gennem årene blevet kaldt lidt af hvert. Spermcontainer, sædsilo, skøge og luder er blandt de værste. Sidstnævnte er det ord, hun er mest ”træt” af, siger hun.

Det har både mennesker i hendes omgangskreds og venner kaldt hende, men også hendes egen tvillingesøster. Hun medvirker også i programmet og forstår ikke den livsstil, hendes søster lever – med ugentlige dates, weekendkærester og diverse sexpartnere.

”Som min søster siger, så kan det, jeg har (uforpligtende forhold, red.), måske for andre minde om at være en luder, men i min verden minder det overhovedet ikke om,” siger Maia Korsgaard.  

”For mig handler det kun om mig. Det handler ikke om dem. Det handler ikke om penge. Det handler om kontrol – og det at jeg kan sige ja tak og nej tak, som det passer mig.”

Venner med drys

For Maia Korsgaard startede behovet for kontrol, da hun som 15-årig oplevede, at en fyr pissede hende ”ned ad ryggen”. Hun havde netop haft sex med sin daværende kæreste, for første gang. Det var specielt at have sex, følte hun, og man skulle værne om sin mødom, så hun blev ked af det, da kæresten efterfølgende var hende utro.

Hun blev, siger hun, en #mandehader.

”Jeg så rødt på alle mænd,” fortæller Maia Korsgaard med tryk på ”alle”.

”Hvis mænd kan gøre sådan mod kvinder, kan kvinder også gøre sådan mod mænd. Jeg tænkte: I skal bare misbruges, jeg skal vise jer, at I er nogle små svin. Men da det kom til stykket, og jeg forsøgte at udføre den akt; tage dem med hjem og smide dem ud igen, som var de en brugt serviet, så kunne jeg ikke. Det ligger ikke til min natur eller min opdragelse. Det er ikke det, mine forældre har lært mig, så da jeg første gang var sammen med en fyr, der sødt sad der med sine togskinner på, kunne jeg ikke gøre det mod ham. Jeg var jo ikke ude på at såre andre, for sådan ville jeg heller ikke selv behandles,” fortæller hun.

Derfor blev begrebet ”venner med drys” introduceret, og Maia Korsgaard oplevede, at mange fyre var interesseret i at have et uforpligtende forhold med hende. Men det ændrede sig pludseligt, da hun som 16-17-årig kom på landbrugsskole, hvor hovedparten var drenge, der gerne ville ”jagte” pigerne på Jomfru Ane Gade, men sgu ikke gad at være sammen med en ”luder”.

”Drengene tog kvinder med hjem hver aften fra Jomfru Ane Gade, men pigerne; de skulle kun have sex med én, ellers skulle de ikke have sex med nogen. Vi skulle helst sige nej til dem, for så var der en jagt: Hvem får hende?,” fortæller Maia Korsgaard og tilføjer:

”Men når man har kigget på det i et stykke tid, bliver man træt. Jeg blev i hvert fald. Så jeg brød kodekset og fandt en fyr og var uforpligtende med ham – og så skal jeg eddermane love for, at der kom gang i sladderen.”

En graviditetstest på bordet

Maia Korsgaard oplevede, at det blev antaget, at hun havde været sammen med en fyr, fordi hun havde set en film med ham på et værelse. Pludseligt blev en til to til tre og så ”kørte toget”, som hun siger. En dag i frokostpausen havde nogle drenge fra klassen lagt en graviditetstest på hendes bord.

”Jeg stod med to muligheder: Enten kunne jeg give efter og græde og vise, at det gjorde ondt, eller også kunne jeg rette ryggen og sige: Jeg er glad for, at I er bekymret for mit ve og vel, men jeg er altså på prævention. Jeg valgte at gøre det sidste – og lige for at toppe det valgte jeg at tage et billede af testen og lægge det på Facebook og skrev: ”Hvor er det dejligt, klassens drenge går op i mit ve og vel, men jeg er altså ikke gravid.”

Det handlede for Maia Korsgaard om at tage ”magten og kontrollen” tilbage.

”Sådan har jeg også altid haft det med mine uforpligtende. Jeg fortæller folk, at jeg har uforpligtende forhold, for så er der ikke andre, der kan gøre det for mig. Folk i min omgangskreds ved godt, jeg har det, for så er jeg sikker på, det bliver sagt, som jeg vil have det. Jeg er sikker på, at der ikke bliver drysset ekstra krymmel på toppen – og jeg er sikker på, at folk forstår, hvad det er, jeg mener, og hvad jeg står for. Hvis jeg holdt det hemmeligt, og det løb som rygter i små cirkler i byen, så kunne folk altid lægge ekstra på, som ikke passer. Men hvis jeg selv har fortalt det, så dør rygtet.”

Det smadrer sjælen

Maia Korsgaard taler med selvtillid i stemmen. Hurtigt og med argumenterne i orden. Ingen kan eller må få ram på hende og så alligevel.

For spørger man, hvordan den lille-Maia – hende, der gemmer sig bag pansret – har det med, at hun gennem årene har været et samtaleemne i byen, blandt venner og sågar i familien, skifter tonelejet resolut.

Stemmen bliver rolig, langsom. Den bliver øm og lille, som pigen indeni.

”Det gør SÅ ondt. Og det smadrer ens sjæl fuldstændig.”

Hun taler i bider.

”I starten græd jeg fandeme mig selv i søvn.”

”Man bliver så meget i tvivl om, hvem man er, og om man skal fortsætte med at gøre det, man gør. Man tvivler på sine handlinger, sine tanker, sine følelser. Og man væmmes, når man kigger sig selv i spejlet, inden man går ud om morgenen, fordi man tænker: Alle hader mig, ingen kan lide mig. De har en mening om mig og taler grimt om mig. Men jo ældre jeg er blevet, og jo længere tid jeg har været i det, jo mere resistent er jeg blevet overfor det,” siger Maia Korsgaard.

”Når man er teenager, er det eneste, man gerne vil, at passe ind i samfundets normer og værdier. Man vil gerne være anerkendt af sine venner, man vil gerne se godt ud, se rigtig ud og føle sig rigtig, og i det øjeblik du ikke gør det, kommer alle tvivlsspørgsmålene: Er det fordi, jeg er for tyk? Går jeg i det forkerte tøj? Har jeg forkert hårfarve? Men på et eller andet tidspunkt i mit liv, og jeg kan ikke fortælle hvornår, fik jeg nok. Jeg gav slip og sagde: Jeg ser ud, som jeg gør. Jeg gør, hvad jeg gør. Og så længe jeg kan se mig selv i spejlet om morgenen, og jeg er glad, så er jeg fuldstændig ligeglad med, hvad andre mener.”

Sex, som du lyster

I den nærmere fremtid vil Maia Korsgaard måske være fri for kommentarer og løftede øjenbryn, for hun har fået en kæreste. Og de er monogame.

Men det er ”meget nyt”, og hun har indtil for nylig stadig vakt forargelse, når hun til et ”sippet selskab” har fortalt om sin livsstil. I dag synes hun kun, at det er sjovt at se andres reaktioner, når hun fortæller, at ja, hun knaldede med tre forskellige på én dag – og det var faktisk rigtig dejligt.

”Jeg synes, det er sjovt at se forargelsen. Og jeg kan sommetider få ondt af dem og føle empati for dem. Jeg synes, at det er synd, at de ikke selv har evnen til at være sammen med flere fyre,” siger Maia Korsgaard.

Dog erkender hun, at hun nok har en særlig ”evne” til at undertrykke sine følelser – eller i al fald adskille sex og følelser – men hun mener stadig, at vi skal stoppe med at have en mening om andres livsstil. Lev, som du lyster – med ingen, en eller flere sexpartnere.

”Man skal give slip på normer og ideer, så bliver man gladere. Det er jeg selv blevet. Hvis man har et stort sexdrive, og man har lyst til at have meget sex, så synes jeg, at man skal have det. Man skal bare ikke lyve og såre folk, og det kan man sagtens undgå, for det er jeg et levende bevis på.”

Fakta

  • Maia Korsgaard, 25, sygeplejerskestuderende
  • Medvirker sammen med tre andre piger i TV2 Play-programmet "Fordi vi har lyst", der har premiere den 16. september 2020
  • Bor i Hjørring og har en kæreste