Mænd i alle aldre: Derfor elsker vi kvindekroppen

Mænd: Derfor elsker vi kvindekroppen

Hvad får henholdsvis en teenage-fyr og en pensionist til at vende sig om efter en kvinde? Og hvordan har de det egentlig med kropsbehåring? Seks mænd i alle aldre afslører her, hvordan smag forandrer sig i takt med rynkerne

Mænd i 10'erne

Max jensen, 17 år

I et forhold

HG-studerende

Hvad er din yndlingsdel af kvindekroppen?

– Det første, jeg lægger mærke til, er brysterne, og så kommer alt det andet. Det sker automatisk. Når jeg møder en pige, kigger jeg nedefra og op. Men alligevel er min yndlingsdel nok røven, som skal være veltrænet og fast, så den ikke blævrer i timevis, efter man har givet den et dask.

Hvordan taler fyre i din alder om kvindekroppen?

– Vi snakker meget om det hele. Om formerne. Brysterne. Numsen. Vi kan især godt lide gode, faste bryster. Kan man lægge en hel hånd om brystet, mens der stadig er mere bryst at komme efter, er det et par gode bryster. En flot kvinde er enhver mands drøm, men for mig er det alligevel personligheden, der tæller mest. Men møder jeg en pige i byen, som ser pissegodt ud, så går jeg da klart efter det.

Hvordan har du det med kropsbehåring?

– Der er jeg lidt sart. Jeg foretrækker kvinder, der er helt glatbarberede. En kvinde skal helst være blød, og når jeg nusser hende over kroppen, vil jeg gerne mærke den bløde fornemmelse, og så skal der ikke pludselig være et eller andet loddent hår. Men på hovedet skal håret helst være langt. Og mørkt.

Hvad så med kunstige bryster?

– Uha, det har jeg ikke oplevet meget af, men jeg har det fint med det. Det er dejlig at se, at der er nogle, der gør noget ud af sig selv. Men der er en grænse, tag et blik på Linse Kessler – det er altså for meget. Jeg har intet imod push-up-bh'er. Når man pakker pakken ud, tænker man ikke så meget over, at de måske ikke helt ser ud, som man troede, for når man først er kommet ind til guldet, så er det bare med at gå i gang.

Hvordan vil dit syn på kvindekroppen være om 40 år?

– Noget anderledes. Jeg tror, jeg vil være tilfreds med bare at have en kone med nogle flotte bryster – helst ikke nogle, der hænger. Men det kan jeg nok ikke undgå.

„Maxs krops-råd til kvinder i 10'erne

– Vær tilfreds med din krop. Lad være med at gå så meget op i, om du er god nok eller ej. Det er da altid rart med en veltrænet krop, men det skader heller ikke at have lidt på sidebenene – det klæder jer piger bedre, end det klæder os.Mænd i 20'erne

Mads Knudsen, 25 år

Lærerstuderende på Zahle

Single

Hvad er din yndlingsdel af kvindekroppen?

– Maveregionen er rigtig pæn. Den må gerne være veltrænet, men hellere et kilo for meget end alt for tynd. Jeg ville lyve, hvis jeg ikke også sagde, at jeg lægger meget mærke til formerne, ben og numsen.

Hvad vender du dig om efter på gaden?

– En kvinde, som har gjort noget ud af sig selv. Ikke en sminkedåse, men flot tøj og en selvsikker udstråling. Og så tænder jeg på naturlighed. Egentlig elsker jeg bare, når piger er sig selv uden makeup og i en joggingdragt. Elsker at vågne op om morgenen og kigge på en kvindes rigtige jeg – uden concealer og eyeliner.

Hvad fascinerer dig mest ved kvindekroppen?

– Jeg er meget til bryster, og mine venner kalder mig for Pat-man. Der har I noget, som vi ikke har, og det giver os automatisk lyst til at undersøge det nærmere. Størrelsen er ikke afgørende.

Hvordan taler mænd i 20'erne sammen om kvindekroppen?

– Har en kammerat scoret en pige, taler vi om, hvordan hun var i sengen. Jeg været professionel fodboldspiller i mange år, og når 25 gutter er samlet i et omklædningsrum, handler det desværre tit bare om pik og patter og fisse. Så er der én, der råber: „Jeg har lige knaldet hende her i weekenden," og så hænger han et billede op af hende i omklædningsrummet, så alle kan tjekke hende ud. Vi er ikke så sarte.

Taler I over jer?

– Sommetider, måske. Jeg kender flere detaljer om mine venners sexliv, men det går jo begge veje.

Hvad synes du om silikonebryster?

– Jeg har været sammen med én kvinde, der havde silikonebryster, og det tiltalte mig egentlig ikke. Jeg vil hellere have, en mindre barmfager pige, som er sig selv. Silikonebryster kan måske øge kvinders selvtillid, men ikke deres selvværd. Personligt vil jeg bare hellere være i et forhold med en mindre køn pige, som har en vidunderlig personlighed, end at date en Barbiedukke med store bryster bare for at kunne gå ned ad Strøget med hende som en trofæ.

Hvordan har du det med kropsbehåring?

– Her er jeg lidt splittet. Jeg synes ikke, der skal være en kæmpe dusk, lidt hår er fint, og slet intet er også fint. Egentlig er det lidt ærgerligt, at kvinder ikke slapper lidt mere af med barbering af hele kroppen: Engang måtte jeg ikke stryge en kvinde over benene, fordi det efter hendes opfattelse stak, men jeg var altså ligeglad.

Hvordan er dit syn på kvindekroppen om 30 år?

– Mit syn har allerede forandret sig en del, så mon ikke det fortsætter. Da jeg var yngre, tændte jeg på bryster, korte kjoler og i det hele taget piger som „viste sig frem". Men i dag synes jeg, det er fedt, at pigerne holder lidt igen, så der er noget overladt til fantasien, og man føler sig unik og heldig, når man ser hende afklædt.

Mads’ krops-råd til kvinder i 20’erne

– Vær dig selv. Jeg elsker at se piger gøre noget ud af sig selv, men I må ikke gøre det ud fra en forfejlet tanke om, at mænd elsker jer mindre eller ikke tænder på jer, hvis I ikke ser helt perfekte ud.Mænd i 30'erne

Michael Møller, 32 år

Pædagog på skole

I et forhold

Hvad er din yndlingsdel af kvindekroppen?

– Numsen er ret vigtig. Hvis der kommer en pige gående i et par jeans, og numsen sidder lige som den skal, så fanger det mig. En stor numse kan sagtens være god, så længe den ikke hænger eller slasker for meget. Den giver en god balance i hele kvindekroppen. I det hele taget er kvindekroppen noget af det smukkeste i hele verden. Jeres former og kurver, det er ren kunst.

Hvad får dig til at vende dig om på gaden?

– Helt klart en god udstråling og sundhed. Jeg kigger først og fremmest på ansigtet, hvor øjnene er allervigtigst. Det er det første, man møder, når man ser et andet menneske, og man føler, man kan læse en kvinde gennem øjnene.

Hvordan har dit syn på kvindekroppen forandret sig?

– Da jeg var yngre, havde jeg et skræddersyet billede af idealkvinden fra bladene: med store bryster, lille numse og lange ben. Men i takt med at jeg er blevet ældre og har haft flere oplevelser med kvinder, så betyder det ikke så meget for mig, om hun rammer det idealbillede. En pige med lidt deller på maven eller små bryster kan være mindst lige så sexet. Det ikke-perfekte kan også blive perfekt, hvis jeg kan lide kvinden.

Hvad fascinerer dig ved kvindekroppen?

– At den kan skabe nyt liv er vildt fascinerende. Men ellers tror jeg, at alle fyre er ret fascinerede af jeres bryster. De kommer i så mange former og størrelser. De er bløde og dejlige, og man kan putte sig ind til dem. Silikone tænder mig dog overhovedet ikke. I det hele taget er det ikke god stil at flashe sine bryster alt for meget – det viser bare, at det er det eneste aktiv, man har.

Hvordan taler mænd i din alder om kvindekroppen?

– Hvis en af mine kammerater har været sammen med en pige, er det første, vi spørger om: „Var hun god i sengen?" Og så: „Havde hun en god krop?" „Hvordan var hendes røv og bryster?" Det spørger vi helt sikkert om. Vi kan faktisk ikke lade være, ha ha.

Hvordan har du det med kropsbehåring?

– Det skal være meget, meget, meget minimalt. Der skal ikke være noget under armene eller på benene. Der må gerne være lidt i skridtet, men ikke noget buskadsagtigt. Det kan jeg godt skrive under på, at ingen mænd i 30'erne synes er specielt lækkert. Det virker lidt gammeldags, og vi mænd i 30'erne har jo aldrig rigtig har prøvet andet end glatbarberede kvinder.

Hvordan er dit syn på kvindekroppen om 20 år?

– Jeg tror, det er meget forandret. Man får hele tiden nye indtryk på sin vej, og jeg må nok tilstå, at jeg var ret overfladisk før i tiden, hvor det nu er personligheden, der betyder noget. Selvfølgelig skal man rammes af det ydre på en eller anden måde, men det har ikke så stor en kraft mere. Men jeg synes faktisk, at mange kvinder i 40'erne og 50'erne er smukke.

Michaels krops-råd til kvinder i 30'erne

– Det er vigtigt, at du elsker din krop. Hvis du ikke selv elsker din krop og hviler i den, så er det også svært for en mand at elske og begære den.Mænd i 40'erne

Kim Stausholm, 44 år

Single

Redaktionsassistent

Yndlingsdel af kvindekroppen?

– Det må være bagdelen. Der er ikke noget flottere end en pige med en god røv i et par stramme cowboybukser. Brysterne er da også flotte, men jeg tror, det er rigtigt, at man enten er til bagdelen eller også er man til brysterne. Og jeg er så bare en røv-mand.

Hvad vender du dig om efter på gaden?

– En sindssygt smuk kvinde. Eller et smil. Det er så hyggeligt, når en fremmed kvinde smiler til mig.

Hvordan har dit syn på kvindekroppen forandret sig med tiden?

– Nogle ting forandrer sig oppe i hovedet, jo ældre man bliver. Jeg synes for eksempel ikke, at åleslanke kvinder er så pæne mere. Til en vis grænse er det nydeligt, bevares, men der må gerne være nogle former af en eller anden art. Mange piger er alt for tynde. Kurver udstråler, at hun er kvinde med stort K. Den der typiske silhuet af en kvindekrop – det kan jeg godt lide.

Hvordan har de kvinder, du har været sammen med, haft det med deres kroppe?

– Meget op og ned. En af mine ekskærester led meget af mindreværdskomplekser, og det havde hun ingen grund til, hun var, som hun var. Jeg forsøgte at hive hende op og give komplimenter, men sådan noget tror kvinder ikke på. „Ser min røv stor ud," spørger hun, og uanset hvad man svarer, er det forkert. Sådan noget er ærgerligt.

Hvad er din holdning til push-up BH'er og stram ind-trusser?

– Det er ok. Hvis det gør hende skideflot med tøj på, at hun bruger en eller anden særlig bh eller trusse, så skal hun endelig gøre det. Langt hellere det, end at hun lægger sig under kniven, faktisk.

Hvordan taler mænd i 40'erne om kvindekroppen?

– Jeg snakker dagligt om kvinder med mine kolleger. Der er ved at ske en holdningsændring hos mig. Mit syn og mit perspektiv ændrer sig. Det kan godt være, jeg kigger efter nogle piger, som er lidt yngre end mig selv, men det afskrækker mig ikke, at de begynder at få lidt hængebryster og rynker. Det går jeg sgu ikke så meget op i, hvis hun ellers er køn.

Hvad fascinerer dig mest ved kvindekroppen?

– Uha, der er altså ikke noget flottere end en gravid kvinde. Jeg har endda set kvinder, som er flottere gravide, end de er normalt. Alle mænd har det i sig, at når de ser en gravid kvinde, så kommer det der beskyttergen op i os.

Kims krops-råd til kvinder i 40'erne

– Hvil mere i dig selv. Der er ingen grund til at lade stå til for bare at stå til, men der sker nogle ting med kroppen med alderen, som man bare må acceptere. Du kan ikke bruge det selvpineri til noget.Mænd i 50'erne

Søren Carlsen, 50 år.

Folkeskolelærer

I et forhold, 1 barn

Hvad er din yndlingsdel af kvindekroppen?

– En velformet ryg kan være meget tiltrækkende. Det er flot, når man kan se en tydelig talje, og der er lidt røv – undskyld mit franske. Levende øjne, der udstråler noget charme, tiltaler mig også. Det behøver såmænd ikke være et meget smukt ansigt, bare charmerende øjnene sat sammen med et godt smil.

Hvad vender du dig om efter på gaden?

– Det kan være en kvinde, der lige giver et smil. Og runde former. Kvinder, de skal være runde. Det leder tankerne hen på kvinden som mor, og det signalerer en form for tryghed. Det er kun mænd, der skal være firkantede og have sixpack.

Hvordan har dit syn på kvindekroppen forandret sig med tiden?

– Da jeg var meget ung, var jeg meget brystfikseret. Jo større, jo bedre. Sådan har jeg det slet ikke i dag. Min kæreste behøver ikke engang have en kavalergang. Det er det indre, jeg lægger vægt på. Den kæreste, jeg har i dag, vil de færreste mænd nok vende sig om efter på gaden, men jeg kan godt lide hende, for hun har en masse indre kvaliteter og en varm udstråling.

Hvordan taler mænd i 50'erne om kvindekroppen?

– Vi kan godt snakke om, at en kvinde ser godt ud, men vi snakker lige så meget om, om de er søde. Jeg synes egentlig, at det er mangel på respekt at tale detaljeret om en kvindes krop, og samtidig er det jo de færreste kvinder på vores alder, der ligner fotomodeller. Vi spørger i stedet bare, hvordan det går med kærligheden.

Hvordan har de kvinder, du har været sammen med, haft det med deres kroppe?

– De fleste af mine kærester har haft det godt med deres kroppe. Det smitter af på mænd. Men en enkelt af mine kærester ville have, at kønsakten skulle foregå i mørke, fordi hun var flov over sin krop. Jeg synes bare, kvinder skal være tilfredse med sig selv og huske, at mænd godt kan lide, at der er lidt ekstra kilo hist og her.

Hvad fascinerer dig mest ved kvindekroppen?

– Blødheden. For eksempel indersiden af et kvindelår. Man kan jo blive helt salig, når man kører et par fingerspidser hen over det.

Hvordan er dit syn på skønhedsoperationer?

– Brystforstørrelse eller ansigtsløft – hvorfor det? Jeg fatter ikke, at kvinder lader sig skamfere på den måde. Der er så meget charme ved en kvindekrop, selv om den ikke ser ud, som den gør hos en 25-årig – det er jo umuligt, når man er 50. Men jeg kan da alligevel godt forstå, at nogle kvinder bruger push-up bh'er, vi andre går jo også og trækker maven ind. Mænd på min alder bliver også slappe i kødet. Jeg træner en del i kajak, så jeg føler mig spændt op omkring maven, men til gengæld har jeg tynde ben. Man må bare forsøge slutte fred med sine ømme punkter.

Sørens krops-råd til kvinder i 50'erne

– Lad være med at fokusere på den såkaldte idealkvinde fra magasinerne. For det er slet ikke det, mænd går efter mere.Mænd i 60'erne

Mogens Jensen, 68 år,

Pensioneret lektor

Gift i 44 år, 3 børn og 3 børnebørn

Hvad er din yndlingsdel af kvindekroppen?

– Jeg kan godt lide overgangen fra taljen og ned over bagdelen. Det svaj kan være kønt. Ansigtet spiller også en rolle. Det behøver bestemt ikke være den helt klassiske skønhed. Jeg kan godt lide, at der er lidt karakter i ansigtet. Jeg foretrækker den lidt slanke, sporty type. De her voldsomme Rubens-agtige former har aldrig sagt mig noget.

Hvordan har dit syn på kvindekroppen forandret sig med tiden?

– Ikke forfærdeligt meget. Der sker jo lidt med kvinders kroppe med tiden, men det har tit undret mig, at nogle bruger 1.000-vis af kroner på forskønnende indgreb, makeup og dyrt tøj. Penge de kunne spare, hvis de dyrkede mere motion. Det må være en form for manglende selvtillid over for sin egen person – man tror, man kun er spændende, hvis man har det udseende, man havde som 20-årig – i stedet for at sige: „Nå, men nu er jeg en anden person. Og den person, der ligger inde bag rynkerne, er også spændende."

Hvordan taler mænd i 60'erne om kvindekroppen?

– Som teenager diskuterede mine kammerater og jeg da, hvad vi lagde mest mærke til ved kvinder. I dag fører jeg ikke samtaler af sådan en karakter. Men er jeg på tennisbanen med en jævnaldrende mand, og der går en pige forbi, kan vi godt sige „Hvor er hun sød" eller „Hun er rigtig køn".

Hvordan har du det med push-up bh'er?

– Det er ret delikat, når en kvinde har en let udskæring, og hun har formået at få brysterne til at støde sammen som to halvmåner i en kavalergang. Bliver det for tydeligt, at barmen er hævet med kran hver gang, siger det mig ikke noget. Er kavalergangen bred og åben med afstand mellem brysterne, såå... Jeg synes ikke, det er grimt, jeg synes bare det andet er pænere.

Hvordan har du det med kropsbehåring?

– Jeg foretrækker naturlig kropsbehåring over det hele. Jeg er lidt mere til det naturlige look. Mænd i min aldersgruppe har vel aldrig kendt andet.

Hvad fascinerer dig mest ved kvindekroppen?

– Den måde nogle kvinder kan bevæge sig på. Nogle kan gå eller danse på en rank og spændstig måde, hvilket tiltaler mig. Det var det, jeg faldt for for mange, mange år siden hos min kone. Jeg så hende danse. Den måde, hun drejede sig på, svajet ned over hendes lænd og ned over bagdelen, var så kønt. Jeg havde set hende før, man først den aften på dansegulvet, tænkte jeg: „Gud, hvor ser hun godt ud".

Mogens krops-råd til kvinder i 60'erne

– Slap af og nyd livet. I ligner ikke fotomodeller mere, men det er naturens vilkår, og jeg kender flere kvinder i 60'erne, som er meget attraktive.