Marie Bach Hansen i Dansegarderoben

Marie Bach Hansen: Jeg håber, serien kan give nogle modet til at bryde ud

Marie Bach Hansen er på nuværende tidspunkt aktuel i TV 2-serien ‘Dansegarderoben, hvilket har givet stof til eftertanke.

Bag dansepigernes store smil og struttende numser i 1970’ernes Cirkusrevyer gemmer der sig nogle barske skæbnehistorier. Det har berørt skuespiller Marie Bach Hansen, 37 år, dybt i arbejdet med rollen som Sussie, der lever i et voldeligt forhold i ‘Dansegarderoben’.

"Det er så vigtigt at give en stemme til mennesker, der ellers ikke bliver hørt. Der er jo mennesker, der lever i sådan et forhold som Sussie. Så derfor er jeg gået til rollen med stor ærefrygt. Den her historie er baseret på virkelige hændelser, så derfor har vi passet meget på og gjort os umage for at vise nuancerne, siger den 37-årige skuespiller til ugebladet HER&NU, og fortsætter:

"Der er jo også en stor kærlighed mellem hende og Robert (hendes mand i serien, red.), så man kan godt være glad, selvom man er i en svær situation, ligesom man kan være en fighter, samtidig med at man er et offer."

Fællesskaber er vigtige

Hvor hendes karakter i tv-serien står helt alene, indtil hun bliver en del af fællesskabet, føler Marie Bach Hansen sig velsignet af sine venner.

"Alle mennesker oplever svære situationer gennem livet. Det kan være stress eller andre ting. Jeg har både hjulpet og er blevet hjulpet af dem, jeg har tæt på mig. Jeg har nogle grupper af kvinder i mit liv, der er som søstre for mig. Jeg har også en lillesøster, som jeg er meget tæt på," siger Marie Bach Hansen, der håber, at tv-serien kan give nogle modet til at bryde en ond cirkel eller hjælpe andre.

"Det smukke ved fortællingen er, at vi ikke kan klare tingene alene. Vi er nødt til at indgå i fællesskaber. Det ligger også i menneskets natur. Vi lever desværre i en tid med individualisme og perfekthedskultur. Og så kan der opstå en tavshed, fordi man ikke vil udstille sig selv. Man vil vise, man er stærk, og at det kører. Jeg vil da elske, hvis man kan blive inspiret til at række ud til andre," siger hun.

‘Dansegarderoben’ kan ses på TV 2 søndag klokken 20.00.

Denne artikel er oprindeligt fra HER&NU. Dette er en redigeret udgave.

Har du brug for hjælp?

Lever du i et voldeligt forhold, kan du søge hjælp - også anonymt - flere steder.

Kontakt fx Danners gratis rådgivning 'Sig det til nogen' eller Lev Uden Volds nationale hotline, hvor du kan ringe gratis og anonymt på 1888 døgnet rundt.

Læs mere om vores fokus på vold i danske parforhold her: #talhøjtomvold

Vi taler højt om vold ALT.dk.jpg