Ny madblog på ALT.dk: Sund morgenmad på menuen
Morgenmåltidet er supervigtigt for mig – måske det vigtigste måltid, og jeg er hele tiden på jagt efter nye morgenmads-idéer. Hvis du også er det, så læs mere her, hvor jeg giver mit bud på en anderledes morgengrød, som måske kan inspirere dig til at skifte den traditionelle morgenmad ud.
Det er vigtigt for mig at afveksle mit morgenmåltid, for jeg bliver lynhurtigt træt af at spise det samme hver morgen. For mange handler det om at komme hurtigt ud af døren og derfor bliver morgenmaden nedprioriteret; men køleskabsgrød skal forberedes dagen før, hvilket gør det super nemt om morgenen.
Køleskabsgrød går ud på at lave en kold grød, stille den på køl til næste morgen og derefter spise den kold, evt. med frisk frugt og nødder på toppen. Jeg ved ikke, om det falder i enhver smag, men jeg synes, det er god variation til den daglige grød.
Køleskabsgrød med honning og valnødder, 2 pers.
1 dl havregryn
ca. 1,5 dl mælk
1 æble
2 spsk skyr
1-2 spsk flydende honning
2 spsk valnødder
evt. frysetørrede figner eller hindbær
Kom havregryn og mælk i et glas eller en anden lukket beholder – rør det sammen og stil det på køl til næste morgen.
Rør rundt i grøden inden servering, tilsæt revet æble, skyr og honning. Top grøden med hakkede valnødder og frysetørrede figner.
Kold grød med friske bær og chiafrø, 2 pers.
1 dl havregryn
1,5 dl mælk
1 tsk ren vanillepulver
2 store, bløde dadler uden sten
1 tsk chiafrø
0,5 dl drænet yoghurt
1 æble
2 spsk mandler
friske bær
Kom havregryn, mælk og vanillepulver i et glas eller en anden lukket beholder – skær dadlerne i små stykker og bland dem godt rundt i grøden sammen med chiafrø, som stilles på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden inden servering, tilsæt yoghurt og revet æble. Top grøden med hakkede mandler og friske bær eller anden frugt.
Spæd op med mere mælk, hvis grøden er blevet for fast!
Læs mere om Ditte Ingemann her