”My Brilliant Friend” på Max
Irene Maioria (t.v.) og Alba Rohrwacher spiller henholdsvis Lila og Elena i serieudgaven af ”My Brilliant Friend”.

Et særpræget venskab og et modehus i modvind: Her er 3 serier, du bør se lige nu

Her 3 nye serier anbefalet af kulturredaktør Ditte-Marie Ascanius.

Et særpræget venskab 

”My Brilliant Friend” på Max

Der er nu blevet taget hul på et nyt kapitel af serieudgaven af Elena Ferrantes populære Napoli-romaner, der tager udgangspunkt i ”Historien om det mistede barn”, som er fjerde og sidste bind i sagaen om et særpræget venskab. 

Efter at hendes bedste veninde er forsvundet sporløst, tænder den ældre kvinde Elena Greco sin computer og beslutter sig for at fortælle historien om deres venskab, der begynder i 1950, hvor hun møder Raffaella Cerullo (kaldet Lila) i skolen. De to piger vokser op i et barskt kvarter i Napoli, og vi følger dem i mere end 60 år af deres liv, der undervejs bevæger sig i forskellige retninger. 

De to veninder er både meget forskellige og samtidig dybt forbundne. Det er et venskab, der vækker blandede følelser, da Elena både anser Lila som sin bedste veninde og sin værste fjende. 

Der kommer en nye episode hver tirsdag, og den første af i alt 10 kan allerede streames nu. 

Se ”My Brilliant Friend” på Max

Gothams superskurk 

”The Penguin” på Max

Den 20. september er der premiere på ”The Penguin” med Colin Farrell, som er blevet sminket til ugenkendelighed, i hovedrollen. 

Serien bygger videre på Matt Reeves' film ”The Batman” fra 2022 og fokuserer på Colin Farrells karakter Oz Cobblepot, der også går under navnet ”The Penguin”. 

Se ”The Penguin” på Max

Modehus i modvind 

”La Maison” på Apple T V+

En viral video med topdesigneren Vincent Ledu (Lambert Wilson) sætter hans families ikoniske og legendariske haute couture-hus, Ledu, i fare. 

Samtidig slår hans tidligere muse, Perle Foster (Amira Casar), sig sammen med næste generations visionære designer Paloma Castel (Zita Hanrot) for at redde og forny huset. 

Se ”La Maison” på Apple T V+