Michael Haussman

Nøgne kroppe: Sådan ser vi ud i slowmotion

En kunstner har filmet nøgnemennesker, der hopper. Se den fascinerendefilmher.

Vi kan give tyngdekraften skylden for meget: bryster, der ikke helt sidder, hvor de plejede, poser under øjnene og løse mormorarme. Bevares, tyngdekraften er grunden til, at vi kan gå og stå på jorden, men samtidig trækker den hver en løs hudflap og overskydende fedt mod syd. Det er lykkedes den amerikanske kunstner Michael Haussman at fange på video, hvilken effekt den enorme kraft har på vores kroppe. Med et kamera, der kan filme 2000 billeder i sekundet – de film, du ser i tv, bliver til sammenligning vist ved 25 billeder i sekundet – har han filmet nøgne kvinder og mænd, der hopper op og ned på en trampolin, og afspillet optagelserne i slowmotion.

En kurvet, rødhåret kvinde får trukket sine ellers runde bryster lange, mens hun sætter af. Hendes røde lokker svæver smukt om skuldrene, mens celluilten under hendes ellers bløde, fejlfri hud på lårene bliver afsløret.

En anden kvinde tager også springet. Hendes unge, glatte ansigt ældes med flere årtier, når hun lander på trampolinen.

Tyngdekraften er taget på fersk gerning. Det er et fascinerende syn. Tænk at vi ser sådan ud, når vi bevæger os. Men vi er, trods alt, glade for, at virkeligheden ikke bliver afspillet i slowmotion.