Type 2 – Kødkrabaten
KENDETEGN
Elsker gammeldaws mad med kød, sovs og kartofler, men kan ikke lide grønsager og frugt.
HVAD SKAL JEG VÆRE OPMÆRKSOM PÅ?
Fra dit barn er tre år, anbefaler Fødevarestyrelsen, at det får 3-500 gram frugt og grønt om dagen. Har du en tumling, behøver du ikke gå op i mængder – bare dit barn får lidt hver dag. Nogle børn kan bedst lide frugt, andre grønt. Fortvivl ikke, hvis der ryger mest ned af den ene slags. Giv eventuelt en multivitaminpille, så dit barn er dækket ind.
GODE FIF
Skjul grønsagerne i den øvrige mad. For eksempel kan du blende gulerod og pastinak og komme det i kødsovs, lasagne og farsretter. Lav en aftale med dit barn om, at det mindst skal spise én frugt om eftermiddagen og én slags grønsag til aftensmaden. Større børn forstår godt, at det er vigtigt med vitaminer. Giv lidt at vælge imellem. Vis gerne, at det er dig, der bestemmer – præcis som når du
kører bil og insisterer på, at dit barn skal have sele på. Lav smoothies af mælk eller A38 og bananer samt jordbær, hindbær, brombær og blåbær, ananas eller mango. Servér grønsagssnacks i små skåle, når ungerne ser tv, for eksempel klassikere som cocktailtomater, gulerods- og agurkestave. Ærter og majs kan du tø op direkte fra fryseren ved at hælde kogende vand over. Det grønne ryger lettere ned, når børnene er sultne og hygger sig foran fjernsynet.