hvad kan man lave med sine børnebørn

6 ting Bedste kan lave med børnebørnene i sommerferien

Genopliv dåseskjul, lav en nyttehave eller tag på højskole.

Det er ingen nyhed: Danskerne er et af verdens lykkeligste folkefærd. Men vidste du, at danske bedsteforældre faktisk også er nogle af de lykkeligste af slagsen? En rapport fra Institut for Lykkeforskning viste i 2016, at danske ældre er lykkeligere end andre ældre i Europa, og en af årsagerne er den relation, danske bedsteforældre har til deres børnebørn.  Selv om tiden, ældre og børn bruger sammen, måske er sparsom, giver den mulighed for, at både børnebørn og bedsteforældre får indblik i nye perspektiver, og ungerne oplever samtidig at få et frirum, hvor hygge og samvær er i højsædet.

I maj kårer Børneullykkesfonden Danmarks Superbedste 2018 for at markere vigtigheden af at sætte pris på de bedsteforældre, der er med til at skabe nogle solide, trygge og aktive rammer for børnene. Har I en superbedste i jeres familie, der fortjener at blive nomineret, kan du læse mere om, hvordan det foregår i faktaboksen til højre.

Nedenfor finder du seks aktiviteter, børnebørn og bedster kan lave sammen – så bliver de måske endnu lykkeligere, end de allerede er.

NOMINÉR DIN BEDSTE TIL ÅRETS SUPERBEDSTE 2018

Har du en bedsteforælder lidt udover det sædvanlige? En, der finder på sjove lege, tager dig med på cykeltur eller fortæller spændende historier fra "da Bedste var barn"? For tredje år i træk sættes jagten ind på en bedsteforælder, der fortjener titlen som Årets Superbedste.

Alle børn kan nominere deres Bedste. Alt du skal gøre er at fortælle os, hvorfor det er din Bedste, der skal vinde prisen som Årets Superbedste. Skriv det ned eller optag det på video, og send det til buf@borneulykkesfonden.dk sammen med et foto af dig og din Bedste. Læs mere på  Superbedste.dk.

Deadline for nominering er den 6. maj 2018, og de tre finalister inviteres til præmieoverrækkelse i Tivoli d. 27. maj.

Til september kårer Børneullykkesfonden Danmarks Superbedste 2017 for at markere vigtigheden af at sætte pris på de bedsteforældre, der er med til at skabe nogle solide, trygge og aktive rammer for børnene. Har I en superbedste i jeres familie, der fortjener at blive nomineret, kan du læse mere om, hvordan det foregår i faktaboksen til højre.

Nedenfor finder du syv aktiviteter, børnebørn og bedster kan lave sammen – så bliver de måske endnu lykkeligere, end de allerede er.

1. Tag på højskoleophold

Se mere på højskolernes eget websiteDGI, der har en idrætslejr for bedsteforældre og børnebørn

2. Rejs tilbage i tiden

3. Take A Walk in the Park

awalkinthepark.dkTilmeld dig A Walk in the Park og vind smukke øreringe fra Jewlscph

4. Lær fra dig

5. Lav en nyttehave

6. Leg som da bedstemor var barn

7. Saml bær og svampe i skoven

Fra tidligt forår til sent efterår bugner skovens forrådskammer. Tag hinanden i hånden og gå på jagt hvad enten det er blåbær, nødder eller svampe, der er sæson for. Til efteråret kan i tage på tur med en uddannet svampeguide, så I lærer, hvilke svampe, der kan spises. Bagefter kan I bage og kokkerere hjemme i køkkenet og invitere resten af familien til hyggelig fællesspisning.