Hjemmelavet eller på glas?
Uanset om du vælger at lave al babys mad selv, eller om du sværger til grødpulver og mos på glas, er der både fordele og ulemper. Se dem her, og vælg den løsning, der passer dig.
FÆRDIGLAVET
Fordele
– Det er nemt bare at åbne et glas eller putte kogende vand i noget pulver.
– Den færdiglavede mad er let at have med i pusletasken.
– Meget industrielt fremstillet babymad er økologisk og sammensat, så det indeholder det, din baby har brug for.
– Dit barn kan godt leve udelukkende af færdiglavet mad.
Ulemper
– Det er noget dyrere end at lave maden selv.
– Ikke alt grødpulver er økologisk, så hvis det er vigtigt for dig, skal du gøre en indsats for at finde de økologiske varianter.
– Ingredienserne er ikke friske og derfor ikke så nærende som ingredienserne i hjemmelavet mad.
– Der har været en del debat om, hvorvidt grødpulveret indeholder meget skjult sukker. Lena Dyhrberg mener dog, at du kun skal undgå det tilsatte sukker.
– Du risikerer, at dit barn vænner sig så meget til den søde smag, at det kan være svært at servere andet.
HJEMMELAVET
Fordele
– Du ved, hvad der kommer i dit barns mad, for eksempel kan du helt undgå sukker.
– Det er billigere at lave grød og mos fra bunden.
– Du kan lave alt økologisk, hvis du ønsker det.
– Hjemmelavet mad indeholder ofte mere næring, da ingredienserne er mere friske end dem på glas.
Ulemper
– Det tager længere tid at bakse med gryde og stavblender.
– Der er mere opvask.
– Det kan være sværere at tage den hjemmelavede mad med ud.
– Du er nødt til at have et godt og varieret forråd af friske grønsager, mel og flager.
Kilder: Sundhedsstyrelsen, sundhedsplejerske Lena Dyhrberg, Netsundhedsplejersken.dk