Hurtig fødsel

Min fødsel: “Plukkeveerne var rigtige veer”

Som førstegangsfødende havde Mia Soon forestillet sig at være i fødsel i timer eller døgn. Men Gustav havde travlt med at komme ud, så fødslen gik hurtigt. Læs om hendes oplevelse her.

Du er helt sikkert spændt på, hvordan din fødsel kommer til at forløbe. Lang, kort, let eller hård? Læs her, hvordan Mia Soon oplevede turbofødslen af sønnen Gustav.

Mias fødselsberetning

Jeg vågnede en morgen klokken fem med kraftige rygsmerter. Oveni havde jeg regelmæssige

Faktaboks

Mor: Mia Soon Jensen

Alder: 32 år.

Mor til: Gustav.

I hvilken terminuge fødte du? 38+2.

Hvor lang tid tog fødslen? 1 time og 9 minutter fra første ve.

Hvad vejede og målte baby? 2205 g og 47 cm.

  plukkeveer, men det tænkte jeg ikke nærmere over, da jeg havde haft en del.

Jeg lagde mig ind på sofaen og lå og tænkte dagen igennem. Jeg skulle til gravidmassage og havde egentlig planlagt at cykle derind, men kunne ikke lige overskue det med alle de plukkeveer. Så jeg lå og overvejede, om jeg kunne tage bilen.

Brusebad med ‘av’-faktor

Fødselsforberedelse: Kan man føde uden smerte?

Troede at fødslen ville tage flere døgn

Fødsel i vand: Velkommen til verden, Elvine!

Direkte på fødelejet

Min kæreste spurgte ‘kan jeg lige nå at gå ned og flytte bilen?’, hvortil jordemoren svarede ‘nej, vi føder nu!’. Jeg tænkte ‘ja, lad os nu se’, men efter at jeg havde have presset to gange, var Gustav ude klokken 7.09! Min kæreste stod stadig med jakke på, kameraet over skulderen, bilnøglen i hånden og et stort WTF?-udtryk i ansigtet.

Gustav var mindre, end vi havde regnet med – kun 2205 gram og 47 centimeter – så vi blev indlagt og først udskrevet efter otte dage. Nøj, det var hårdt. De første par dage var jeg helt oppe og køre og kunne det hele, men derefter gik jeg ned med flaget. Jeg ville bare hjem – det var slet ikke den start, vi havde regnet med.

Jeg ville ønske, at jeg havde vidst, hvor tæt på fødslen jeg var, da jeg vågnede om morgenen. Så var vi jo bare taget af sted med det samme. Jeg følte, at mit hoved slet ikke kunne følge med. Alt blev anderledes, end jeg havde regnet med – jeg havde troet, at jeg ville gå over tid, ligge i 48 timer og til sidst føde en kæmpebaby. Det blev helt modsat.

LÆS OGSÅ: Fødsel: Sådan ser en nyfødt ud

LÆS OGSÅ: Min fødsel: Nytårsfesten blev beriget med lille Frederik

LÆS OGSÅ: Amalie: Sådan var min fødsel