Fredag: Små oksekødsboller med bulgursalat
Ingredienser:
400g hakket oksekød, 6-10 %
1 knust fed hvidløg
1 lille finthakket løg
1 æg
2 spsk. hakket bredbladet persille
1 tsk. havsalt
Friskkværnet peber
Olie til stegning
Bulgursalat:
200 g grov bulgur
1 bouillonterning (efter eget ønske)
1 knust fed hvidløg
1 bundt snittede forårsløg
200 g courgette, halveres og skives.
1 gul peberfrugt i tern
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Havsalt
Friskkværnet peber
3 spsk. finthakket bredbladet persille
Tilbehør: et godt brød
Sådan gør du:
Kog bulguren i bouillon efter anvisning på pakken.
Rør kød, hvidløg, løg, æg, persille, salt og peber sammen.
Form farsen til ca. 20 små frikadeller og steg dem i olie 6-8 min. på en pande ved jævn varme.
Ryst panden af og til så de forbliver runde.
Sautér hvidløg, forårsløg, courgetter og gul peber et kort øjeblik i olivenolie ved kraftig varme.
Tag panden af og bland grøntsagerne med bulgur, citronsaft og hakket persille.
Smag til med salt og peber.
Servér med brød til.
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Energifordeling:
Protein 23,7 %
Fedt 26,3 %
Kulhydrat 50,0 %