Fredag: Små oksekødsboller med bulgursalat

Ingredienser:

400g hakket oksekød, 6-10 %

1 knust fed hvidløg

1 lille finthakket løg

1 æg

2 spsk. hakket bredbladet persille

1 tsk. havsalt

Friskkværnet peber

Olie til stegning

Bulgursalat:

200 g grov bulgur

1 bouillonterning (efter eget ønske)

1 knust fed hvidløg

1 bundt snittede forårsløg

200 g courgette, halveres og skives.

1 gul peberfrugt i tern

1 spsk. olivenolie

1 spsk. citronsaft

Havsalt

Friskkværnet peber

3 spsk. finthakket bredbladet persille

Tilbehør: et godt brød

Sådan gør du:

Kog bulguren i bouillon efter anvisning på pakken.

Rør kød, hvidløg, løg, æg, persille, salt og peber sammen.

Form farsen til ca. 20 små frikadeller og steg dem i olie 6-8 min. på en pande ved jævn varme.

Ryst panden af og til så de forbliver runde.

Sautér hvidløg, forårsløg, courgetter og gul peber et kort øjeblik i olivenolie ved kraftig varme.

Tag panden af og bland grøntsagerne med bulgur, citronsaft og hakket persille.

Smag til med salt og peber.

Servér med brød til.

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Energifordeling:

Protein 23,7 %

Fedt 26,3 %

Kulhydrat 50,0 %