Fredag: Helstegt kalkun med flødekartofler

Ingredienser:

1 helt kalkunbryst

4-5 spsk. honning

2 spsk. dijonsennep

700 g kartofler i skiver (skivekartofler på frost kan sagtens benyttes)

300-400g frosne grøntsager (eks. blomkålsblandning)

½ liter mornaysauce

1,5 dl. skummetmælk

Sådan gør du:

Bland honning og sennep.

Dup kalkunbrystet med køkkenrulle og smør det med sennep/honningsblandingen og drys med lidt groft salt.

Steg i ovnen efter anvisning på pakken (ca. 40 min ved 200°C, eller til kødsaften er klar når du stikker i kødet).

Kartofler og grøntsager fordeles i et ildfast fad og mornaysauce, udrørt med mælk, hældes over. Krydder med salt og peber og stil i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.

Lad kalkunen stå og hvile lidt, inden den skæres i skiver og serveres med kartoflerne.

Energifordeling:

Protein: 26,3E%

Kulhydrat: 14,9E%

Fedt: 35,1E%

Tip: Forarbejdede fødevarer er ikke ensbetydende med dårlig kvalitet. Har man en travl hverdag skal man ikke have det dårligt over at anvende eksempelvis frosne grøntsager, da disse er fuldt ud lige så sunde som friske. De sparer tit en for en masse snittearbejde.