Magnus Millangs søn lå og skreg på gulvet og ville ikke ud ad døren: Dér slog tanken mig
Da Magnus Millang stod midt i kaosset med lortebleer, gråd og flyverdragter, opdagede han, at hverdagslivets små katastrofer var perfekt materiale til et helt nyt projekt.
Man siger, at forældreskab er livets store gave – og det vil brødrene Magnus og Emil Millang melde sig enige i. Men til tider kan forældreskabet også sætte temperamentet på prøve og skabe kaotiske situationer i hverdagen.
Specielt én oplevelse på en skiferie med sine tre børn og hustru står soleklart for Magnus Millang som én af de dage.
”Jeg er virkelig dårlig til at stå på ski. Men jeg prøvede at være med og holde gejsten for alles skyld, så jeg tog mig en tur alene ned for at øve mig lidt. Det kunne jeg lige nå, inden det mellemste barn skulle hentes fra skiskole, og min hustru skulle afsted.”
Men på vejen ned stod Magnus Millang så skråsikkert fast i en plov, at hans ryg låste sig fast, og han fik lændehold.
”Jeg kom ned og var helt stiv i ryggen, da min kone skifter ble i sneen på vores yngste. Hun sagde, at jeg blev nødt til at tage over, for nu skulle hun på skiskole. Dér stod jeg, alene med knæene i sneen, da den ældste kom løbende ned. Han skulle på toilet, og det var nu,” fortæller han og fortsætter:
”Vi løber mod toilettet, humpende med lændehold, en baby i hånden og med en ble, som ikke er lukket endnu. Og der sked den ældste simpelthen i bukserne. Så var det jo kaos derfra – ind i skishoppen og købe nyt tøj, vaske sig med vådservietter på et fællestoilet og sige til skiskolen, at han ikke kom tilbage. Mit i alt tumulten tænkte jeg, fuck. Vi har glemt at hente den mellemste, Eddie.”
Og det er præcis komiske situationer som denne, hvor Magnus Millang skal holde humøret ekstra højt i familieflokken og minde sig selv om, hvor dejligt det er at have børn. Men det er også de situationer, som har inspireret brødreparrets nye serie ”De bedste år”, der handler om det kaotiske – men skønne – familieliv.
Skriv, hvad du ved
Magnus og Emil Millang arbejder ud fra ordsproget write what you know, og det kan man i den grad sige, at de gør i ”De bedste år”. For efter en hektisk morgen ringede Magnus til Emil med ideen om at lave en komisk fortælling om det, der foregår i deres egen baglomme.
”En morgen i 2021 skulle det vise sig, at det var en livsforkortende proces at få mine to børn og højgravide kone ud ad døren. Der var noget tøj, det ene barn ikke ville have på, men blev nødt til at have på. Så fik den anden en flyverdragt på, for så at sige, han skulle på toilettet – alt imens den første stadig lå og skreg på gulvet. Selv det bare at komme ud ad døren, blev et kæmpe projekt, som skabte koldsved og højt blodtryk hos mig. Og dér slog det mig, at det var et sjovt, relaterbart plot til en serie.”
Flere scener og replikker i deres nye komedieserie er også inspireret af brødrenes egne oplevelser som forældre.
”Jeg er meget glad for en scene, hvor hovedkarakteren opdaterer sin Apple-computer, og så kommer der et billede af et bjerg frem som baggrund. Det bliver han lidt slået ud af, for det er en påmindelse om, at han aldrig kommer ud og vandre på et bjerg nu, hvor han er blevet far. Og præcis samme realisering havde jeg selv engang, hvor der kom et billede fra Yousemite, en amerikansk nationalpark, op på min skærm. Dér slog det mig, at jeg nok ikke kommer derhen nu,” siger Magnus Millang og fortsætter:
”Der er noget komisk ved starten af de år, hvor man skal genopfinde sig selv som forælder. Det er jo en slags midtlivskrise, hvor du i højere eller mindre grad bliver nødt til at give afkald på nogle ting, du kunne som ung.”
Date-listen, der gik på hæld
Et andet stort tema i serien handler om at glemme sig selv og parforholdet i processen med at skabe en familie. Det er noget, som Magnus Millang selv har tænkt over, siden han blev far for første gang.
”Min hustru og jeg havde en date-liste, inden vi fik vores første barn. På den stod der fx datenight en gang om måneden og morgenmadsdate en gang om ugen. Men da vores søn kom, måtte vi indse, at vi intet levede op til på listen,” siger skuespilleren, som dog understreger, at det er en naturlig del af en familieforøgelse at glemme sine egne behov for en stund.
Og så må man finde alternative løsninger, som kan passe ind i den nye, forandrede tilværelse.
”Vi har fundet ud af, at biografdates er et no-go. Vi er simpelthen for trætte om aftenen – så vi har indset, at måske vi bare ikke kan det. Nu har vi morgenmad-dates lige efter alle er afleveret, for der har vi mest energi til hinanden.”
Selvom rutinerne har ændret sig, efter han er blevet far, mener Magnus Millang, at prioriteringen er helt rigtig.
”Man skal huske sig selv på, at det er okay at sænke barren. Jeg tror, at hvis man ikke glemmer sig selv lidt, så går man glip af noget af det essentielle og fantastiske i forældreskabet.”