Mandag: Havkat med grønsagsragout, pasta og pesto

Ingredienser:

750 g havkat

15 g smør

havsalt

Friskkværnet peber

1 bdt. finthakket purløg

1 agurk

Frisk presset citron

Grønsagsragout med pasta

4 gulerødder

2 persillerødder

2 rødløg

300 g frisk båndspaghetti

Pesto

(Opskriften giver 2 dl pesto)

3 dl persille uden stilke

1 spsk. kapers

2 fed presset hvidløg

1½ dl olivenolie

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180°. Brun fiskekoteletterne i smør på begge sider på en pande. Læg dem i et ovnfast fad og drys med salt, peber og purløg.

Skræl agurken, halver den og skrab kernerne ud. Skær den i meget tynde skiver og læg skiverne ‘taglagt’ i en krans oven på koteletterne, så hele overfladen dækkes. Bag koteletterne i ovnen 8-10 min.

Skær gulerødder og persillerødder i tern på 1×1 cm.. Skær løgene i smalle både.

Damp grønsagerne i 1½ dl letsaltet vand i 5-8 min. under låg, til de er knap møre.

Kom persillen 10 sekunder i kogende vand, si vandet fra og hak den groft. Læg persillen i en blender med kapers, hvidløg og 2 tsk. salt.

Start blenderen og hæld olien langsomt i. Hæld pestoen på glas, dæk med olie og stil glasset i køleskabet.

Kog pastaen efter anvisning på pakken.

Bland pasta, grønsager og ½ dl pesto.

Anret i et stort fad med fisken ovenpå.

Server med friskpresset citron og brød

Tilberedningstid: Ca. 30 min

Energifordeling:

Protein 26,6 %

Fedt 24,8 %

Kulhydrat 48,6 %