Mandag: Havkat med grønsagsragout, pasta og pesto
Ingredienser:
750 g havkat
15 g smør
havsalt
Friskkværnet peber
1 bdt. finthakket purløg
1 agurk
Frisk presset citron
Grønsagsragout med pasta
4 gulerødder
2 persillerødder
2 rødløg
300 g frisk båndspaghetti
Pesto
(Opskriften giver 2 dl pesto)
3 dl persille uden stilke
1 spsk. kapers
2 fed presset hvidløg
1½ dl olivenolie
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180°. Brun fiskekoteletterne i smør på begge sider på en pande. Læg dem i et ovnfast fad og drys med salt, peber og purløg.
Skræl agurken, halver den og skrab kernerne ud. Skær den i meget tynde skiver og læg skiverne ‘taglagt’ i en krans oven på koteletterne, så hele overfladen dækkes. Bag koteletterne i ovnen 8-10 min.
Skær gulerødder og persillerødder i tern på 1×1 cm.. Skær løgene i smalle både.
Damp grønsagerne i 1½ dl letsaltet vand i 5-8 min. under låg, til de er knap møre.
Kom persillen 10 sekunder i kogende vand, si vandet fra og hak den groft. Læg persillen i en blender med kapers, hvidløg og 2 tsk. salt.
Start blenderen og hæld olien langsomt i. Hæld pestoen på glas, dæk med olie og stil glasset i køleskabet.
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Bland pasta, grønsager og ½ dl pesto.
Anret i et stort fad med fisken ovenpå.
Server med friskpresset citron og brød
Tilberedningstid: Ca. 30 min
Energifordeling:
Protein 26,6 %
Fedt 24,8 %
Kulhydrat 48,6 %