Mandag: Marineret, grillet havkat med bulgursalat

Ingredienser:

4 tykke skiver havkat á 150 g

Marinade:

3 spsk. soyasauce

3 spsk. friskpresset citronsaft

2 tsk. frisk revet ingefær

1 fed knust hvidløg

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. sød chilisauce

Bulgursalat:

200 g bulgur

1 bundt fint hakket forårsløg

500 g tomater i fine terninger

Dressing:

6 spsk. friskpresset citronsaft

Havsalt

Friskkværnet peber

½ tsk. mild chilipulver

4 friske, finthakkede mynteblade

4 spsk. olivenolie

1 spsk. vand

1 bundt finthakket persille

Tilbehør:

700 g nye kogte kartofler

Sådan gør du:

Kog kartoflerne.

Skyl fiskestykkerne og dup dem tørre.

Rør marinaden sammen og vend fiskeskiverne grundigt i den, så de bliver dækkede af den.

Lad dem marinere tildækket i køleskab 2-3 timer og vend dem et par gange.

Læg dem evt. i marinaden søndag aften eller mandag morgen.

Hæld bulguren i en skål, dæk med koldt vand. Lad det trække i en time, til de små korn er blevet bløde, men stadig er bidefaste.

Hæld den blødgjorte bulgur i en trådesigte, pres mest muligt vand fra.

Bland bulgur med forårsløg og tomater.

Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen.

Smag til

Rør det sammen med salaten.

Læg fiskestykkerne på et tykt stykke folie på grillristen.

Grillsteg fisken ved middel varme 6-7 min. på hver side.

Læg evt. kyllingekød i marinade til tirsdag.

Tilberedningstid: Ca. (uden trækketider) 25 min.

Energifordeling:

Protein 19,8 %

Fedt 27,6 %

Protein 52,6 %