Mandag: Marineret, grillet havkat med bulgursalat
Ingredienser:
4 tykke skiver havkat á 150 g
Marinade:
3 spsk. soyasauce
3 spsk. friskpresset citronsaft
2 tsk. frisk revet ingefær
1 fed knust hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. sød chilisauce
Bulgursalat:
200 g bulgur
1 bundt fint hakket forårsløg
500 g tomater i fine terninger
Dressing:
6 spsk. friskpresset citronsaft
Havsalt
Friskkværnet peber
½ tsk. mild chilipulver
4 friske, finthakkede mynteblade
4 spsk. olivenolie
1 spsk. vand
1 bundt finthakket persille
Tilbehør:
700 g nye kogte kartofler
Sådan gør du:
Kog kartoflerne.
Skyl fiskestykkerne og dup dem tørre.
Rør marinaden sammen og vend fiskeskiverne grundigt i den, så de bliver dækkede af den.
Lad dem marinere tildækket i køleskab 2-3 timer og vend dem et par gange.
Læg dem evt. i marinaden søndag aften eller mandag morgen.
Hæld bulguren i en skål, dæk med koldt vand. Lad det trække i en time, til de små korn er blevet bløde, men stadig er bidefaste.
Hæld den blødgjorte bulgur i en trådesigte, pres mest muligt vand fra.
Bland bulgur med forårsløg og tomater.
Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen.
Smag til
Rør det sammen med salaten.
Læg fiskestykkerne på et tykt stykke folie på grillristen.
Grillsteg fisken ved middel varme 6-7 min. på hver side.
Læg evt. kyllingekød i marinade til tirsdag.
Tilberedningstid: Ca. (uden trækketider) 25 min.
Energifordeling:
Protein 19,8 %
Fedt 27,6 %
Protein 52,6 %