Født ved kejsersnit

Min fødsel: Det endte med akut kejsersnit

Line fik en helt anden fødsel, end den hun havde gået og drømt om. William skulle egentlig komme til verden ved planlagt kejsersnit – men lillemyr havde en helt anden agenda og pressede på et par uger før termin.

Faktaboks

Mor: Line Ravn

Alder: 30 år

Mor til: William

I hvilken terminsuge fødte du? 36+0

Hvor lang tid tog fødslen? 7 timer

Hvad vejede og målte baby? 2900 g og 50 cm

Det er godt at foreberede sig på din fødsel – også på, at den kan ende med at blive HELT anderledes end det, du drømte om! Læs Lines fødselsberetning hér.

Jyden, hun er stærk og sej, og jeg har alle dage sagt, at jeg vil føde på naturlig vis. Så da jeg blev gravid og ventede lille William, gik jeg og forberedte mig på, hvordan det mon ville blive at føde på naturlig vis for allerførste gang.

Men en kold dag i marts, da William havde ligget syv måneder inde i min mave, begyndte min klippefaste overbevisning at styrte godt og grundigt i grus. Det skete den dag, hvor jeg vågende op på stuegulvet med min mand, Jacob, siddende grådkvalt ved siden af mig.

LÆS OGSÅ: Kejsersnit: Alt, du skal vide FØR fødslen

Jeg var besvimet. Det var der sådan set ikke noget nyt i. Det gjorde jeg én gang om dagen – nogle gange to – da jeg var godt og vel midtvejs i graviditeten. Men denne gang havde jeg ligget med krampetrækninger og flakkende, vilde øjne. ‘Det var en af de grimme’ fik min mand fremstammet, da jeg vågnede op igen.

En helt ny plan

Surprise-baby: “Jeg ‘nåede’ kunde at være gravid i 14 dage”

I aktiv fødsel

‘Du kan tro nej. Nu sender du én her ned omgående. Min kone er i aktiv fødsel. Vandet er gået’ sagde min mand meget bestemt, og to minutter senere lukkede en portør os ind. Vi kom op på fødestuen og fik hurtigt at vide, at jeg skulle føde ved kejsersnit, når det nye hold af kirurger mødte ind klokken otte – kun fire timer senere.

Tiden gik hurtigt, jeg besvimede ikke, og stemningen var god, da jeg lidt over otte blev kørt ind på operationsstuen. Min mand og jeg fik kysset lidt undervejs, og da de sagde til os: ‘Lige om lidt bliver I forældre’ sagde vi ‘jeg elsker dig’ til hinanden, og kort tid efter lød der det mest fantastiske vræl i hele verden.

Lille William var kommet ud, og han var en sund og rask lille baby på 50 centimeter og 2900 gram. En fin størrelse, selv om han besluttede sig for at komme til verden tre uger før det planlagte kejsersnit. Ikke én gang siden har jeg tænkt, at det var ærgerligt, at han ikke kom ud på naturlig vis. For mig var det et perfekt kejsersnit, og både William og jeg har haft det godt siden. Og selv om jeg havde regnet med, at han skulle komme til verden på den hårde måde, kan et kejsersnit også være den perfekte fødsel.

LÆS OGSÅ: Hvilken fødetype er du?

LÆS OGSÅ: Min fødsel: Otte dage over termin men kun tre timer undervejs

LÆS OGSÅ: Min fødsel: "Kejsersnittet kom som et chok"