Grød til frokost: Boghvede- & perlebyggrød med tomat & jordskokker
(4 pers.)
Det skal du bruge
100 g øko-perlebyg
200 g øko-speltkerner
100 g knækket øko-boghvede
1 l vand
100 g tørrede svampe (fx kantareller)
40 g soltørrede tomater
250 g øko-jordskokker
50 g smør
salt og peber
Sådan gør du
Skyl perlebyg og speltkerner i koldt vand. Kom speltkerner, perlebyg og den knækkede boghvede i en gryde med 1 l vand. Bring det i kog, og lad det simre i ca. 30 min.
Skyl de tørrede svampe, og skær dem i fine tern sammen med de soltørrede tomater. Rens jordskokkerne i koldt vand. Skrub dem evt. med en børste. Skær jordskokkerne i tynde skiver. Kom svampe, soltørrede tomater og halvdelen af jordskokkerne i grøden, når grøden har kogt i 15 min.
Når grøden har kogt ca. 30 min. i alt, vendes smørret i. Smag grøden til med salt og peber, og pynt med resten af jordskokkerne.