Par ligger i seng sammen

"Vi har svært ved at blive gravide - hvordan undgår vi, at det ødelægger vores samliv"

Al den planlægning, der foregår, når man forsøger at blive gravid, kan påvirke sexlivet med ens partner. Læs med, når sexolog Ditte Winkel svarer på et spørgsmål fra en læser, der kæmper for at bevare et godt sexliv.

Spørgsmål om sexliv under graviditetsforsøg

Vi er et par sidst i 20’erne, som gik i gang for 8 måneder siden med at forsøge at blive gravide med vores første barn. Det er desværre ikke sket endnu.

Vi ved fra andre, at det kan være en opslidende proces, og vi vil gerne forsøge at undgå de største seksuelle faldgruber fra start, hvis du kunne ryste lidt af dine guldkorn ud til os, som vi kan have opmærksomhed på. 

På forhånd tak.

Ditte Winkel råder til balancegang

Tillykke med den spændende – og måske også udfordrende – rejse, I har foran jer. Alt efter hvor mange forsøg I sammen skal igennem, før en graviditet er en realitet, er det rigtigt, at mange par over tid kan opleve udfordringer med sexlivet. 

I har måske allerede levet efter et skema, der har afgjort, hvornår I har dyrket sex ud fra tidspunktet for ægløsning, og det er også tænkeligt, at I undervejs har været seksuelt sammen pga. projekt baby og ikke pga. lyst til hinanden. 

Så I skal huske at virkelig se hinanden igennem denne periode, for det er så nemt at blive en del af en proces, der bare kører derudaf på samlebånd, og hvor I agerer ”maskiner” for enten at præstere en udløsning for din mands vedkommende eller følelsen af at skulle lægge krop til for din. 

Derfor kan det være en god idé at planlægge erotisk tid sammen, hvor der ikke er en dagsorden. At jeres intimitet ikke skal tjene andet formål end nydelse, og det behøver ikke nødvendigvis inkludere en orgasme/udløsning. For på den måde at finde en balance mellem struktur og frihed. Ellers bliver jeres sexliv for begrænset og præstationspræget, og få ting går så dårligt hånd i hånd som lyst og pres. 

Desuden skal I huske at kommunikere. I kan med fordel finde et ord, der beskriver det, der ligger mellem jer, f.eks. projekt-baby, processen eller graviditeten, så når I skal tale om det svære, kan I sige ”jeg føler mig stresset af processen” fremfor at sige ”jeg føler mig stresset af dig”. På den måde finder I en størrelse at beskrive fremfor at lægge det svære over på hinandens skuldre.

Om Ditte Winkel

Parterapeut og sexolog. Hun har sin egen praksis, hvor hun møder både par og individuelle klienter og afholder foredrag og workshops om sex og kærlighed for både virksomheder og privatpersoner.

Ekspert i ALT for damerne-podcasten ”Tænd for mig” om den kvindelige seksualitet og er fast hus-sexolog på Go’morgen P3.

Én gang om måneden vil Ditte besvare spørgsmål fra jer læsere her i bladet. Hvis du har et spørgsmål, kan du sende det til stork@alt.dk, så kan det være, at det kommer med i næste udgave af sexbrevkassen.