Fra 9 mdr.: Stegt laks med krydderurtecreme og kartofler
2 voksne og 2 børn
Det skal du bruge
ca. 600 g laks uden skind og ben
1 spsk. olie
salt og peber
1 agurk
400 g små kartofler
3 spsk. olie
lidt salt
5 laurbærblade
1 bundt frisk basilikum
1 bundt frisk dild
4 dl cremefraiche
1 spsk. dijonsennep
2 syltede drueagurker
salt og peber
Sådan gør du
Skyl kartoflerne, halver dem, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med lidt olie, og drys med salt. Læg laurbærblade ved, og steg kartoflerne ved 250 grader i ca. 15 min., til de er gyldne og møre.
Skyl basilikum og dild grundigt, og fjern stænglerne. Hæld cremefraichen i en blender med sennep, drueagurker og krydderurter, og blend til en grøn creme. Smag til med salt og peber.
Skær laksen i mindre stykker. Varm en pande med teflonbelægning op med lidt olie. Læg laksestykkerne på, og steg i ca. 3 min. på hver side, til de er gyldne. Krydr med salt og peber.
Flæk agurken, og skær den i lange skrå skiver.
Server laksen med kartofler, krydderurtecreme og agurkeskiver.