Tirsdag: Champignongryde med ingefær

Ingredienser:

450 g hele rensede champignon

20 g smør

400 g skinkekød i tern

1 spsk. rapsolie

½ dl vand

1½ spsk. frisk, fintrevet ingefær

1 spsk. honning

1 tsk. groft salt

½ l hønsebouillon

2 spsk. maizena

5 forårsløg i skrå skiver

Havsalt

Tilbehør: 4 dl ris

Sådan gør du:

Brun smørret i en stegegryde.

Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 4 min., og tag dem op.

Tilsæt olien i samme gryde, og brun kødet i ca. 2 min.

Tilsæt vand, ingefær, honning og salt.

Lad kødet koge ved svag varme under låg ca. 40 min.

Kog ris.

Tilsæt bouillon og maizena udrørt i lidt vand.

Kom forårsløg og champignon i retten.

Bring retten i kog under omrøring i ca. 2. min.

Smag til med salt.

Servér med løse ris.

Tilberedningstid: Ca. 1 time

Energifordeling:

Protein 23,0 %

Fedt 20,6 %

Kulhydrat 56,4 %