Tirsdag: Champignongryde med ingefær
Ingredienser:
450 g hele rensede champignon
20 g smør
400 g skinkekød i tern
1 spsk. rapsolie
½ dl vand
1½ spsk. frisk, fintrevet ingefær
1 spsk. honning
1 tsk. groft salt
½ l hønsebouillon
2 spsk. maizena
5 forårsløg i skrå skiver
Havsalt
Tilbehør: 4 dl ris
Sådan gør du:
Brun smørret i en stegegryde.
Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 4 min., og tag dem op.
Tilsæt olien i samme gryde, og brun kødet i ca. 2 min.
Tilsæt vand, ingefær, honning og salt.
Lad kødet koge ved svag varme under låg ca. 40 min.
Kog ris.
Tilsæt bouillon og maizena udrørt i lidt vand.
Kom forårsløg og champignon i retten.
Bring retten i kog under omrøring i ca. 2. min.
Smag til med salt.
Servér med løse ris.
Tilberedningstid: Ca. 1 time
Energifordeling:
Protein 23,0 %
Fedt 20,6 %
Kulhydrat 56,4 %