Torsdag: Kyllingebryst med estragon- og sennepssauce
Ingredienser:
Olie til stegning
4 kyllingebryster uden skind
4 skalotteløg, i tynde skiver
1 dl hvidvin
½ l. kyllingebouillon
2 dl creme fraiche 18 %
50 g dijonsennep
15 g frisk estragon
Tilbehør: 400 g kogt pasta
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180º.
Steg kyllingebrysterne til de er gyldenbrune. Læg dem i et ildfast fad. Sæt fadet i ovnen og lad det stege i endnu 10-15 min, til saften er klar, når man stikker en kødnål ind i midten.
Sautér skalotteløg på en pande, til de er bløde. Kom vin ved og lad den koge næsten helt ind. Tilsæt bouillonen og lad det simre 5-10 min., til saucen er tyk.
Si saucen over i en ren kaserolle, tilsæt creme fraiche og lad det simre i 5 min. rør sennep i og smag til med salt og peber. Hak estragon og kom den i saucen lige før servering, så den beholder sin farve.
Tilberedningstid: ca. 1 time
Energifordeling:
Protein 27,9 %
Fedt 38,6 %
Kulhydrat 29,8 %