Torsdag: Andebryst med asparges
Ingredienser:
2 andebryster
500 g friske grønne asparges
400 g feldsalat
1 spsk. sherryeddike
2 spsk. rapsolie
1 finthakket skalotteløg
Havsalt
Friskkværnet peber
700 g små nye kartofler
Sådan gør du:
Varm en pande og læg andebrystet med skindsiden nedad. Varmen skal ikke være for høj, men brun skindsiden stille og roligt, så noget af fedtet smelter fra.
Når skindsiden er gylden, vendes kødet og steger videre i to minutter. Krydr med salt og peber og steg det færdigt i en varm ovn ved 200° i 12 min.
Når kødet er færdig skal det hvile mindst 10 min. inden det skæres ud i tynde skiver.
Skær det nederste af aspargesene, og skyl dem. Varm olivenolie på en pande og rist dem gyldne.
Kom sherryeddike henover, og krydr med salt og peber.
Vend skalotteløget med de lune asparges.
Anret salaten på et stort fad. Læg andebryststykkerne på og fordel arspagesblandingen over.
Server med kogte nye kartofler
Tilberedningstid: Ca. 25 min
Energifordeling:
Protein 28,6 %
Fedt 30,5 %
Kulhydrat 41,1 %