Zoneterapi: 4 punkter der hjælper din baby mod ondt i maven
Katrine Birk guider dig til, hvordan du hjælper din baby mod ondt i maven med zoneterapi og akupressur.
Der findes nærmest ikke noget mere frustrerende som forælder, end når man kan se sin lille guldklump døje med mavesmerter, og man ikke ved, hvad man skal stille op. Men der er faktisk noget, du kan gøre for at behandle dit lille pus derhjemme. Her guider Katrine Birk, som er specialiseret i zoneterapi og akupressur til babyer, til at hjælpe din babys mave godt på vej med massage på fire udvalgte, magiske zoneterapi- og akupressurpunkter. Du finder mere hjælp og vejledning i Katrine Birks bog ”Tryk & Glad Babymave”.
1. Sætter gang i maven
Denne zone, som sidder på hele hælen, er blevet en klassiker i Katrine Birks univers, da så mange forældre rapporterer om fyldte bleer og en gladere baby efter massage her. Kom godt omkring hele hælen og massér ekstra godt, hvis du kan mærke nogle spændte steder.
2. Godt mod mavekramper
Dette akupressurpunkt, som sidder på begge pegefingre, er også fantastisk til at sætte fut i maven, og det har en god effekt mod både forstoppelse og mavekramper. Det er desuden også godt, hvis din baby døjer med ondt i halsen eller tandfrembrud, som giver gener.
3. Giver ro i maven
Disse punkter, Olesons-punkterne, som sidder ved kanten af hælen på indersiden af foden, er gode til at afstresse maven og give en dejlig ro omkring tarmene. Punkterne har også en psykisk effekt, så hvis din baby har været stærkt plaget af mavegener, vil de hjælpe med at forløse den psykiske spænding, mavegener kan medføre.
4. Forebygger forstoppelse
Denne zone afspejler tyktarmen og er super til at sætte gang i maven. Den er f.eks god, når din baby skal vænne sig til fast føde, da den kan forebygge, at maven går i stå. Start med at massere højre fod og bevæg dig derefter over på venstre fod (se pilene, red.).
Sådan gør du
Du kan massere forebyggende eller som lindring, når din baby døjer med smerter. Brug 2-5 minutter på hvert punkt eller vælg de punkter, som din baby bedst kan lide, og som passer bedst til jeres situation. Gentag behandlingen så ofte du føler, der er behov for det. I nogle perioder kan det være godt at massere lidt hver dag, men i andre perioder kan det være en gang om ugen eller mindre. Lyt hele tiden til din babys signaler. Det skal være hyggeligt og dejligt - ikke med tvang.
Læs mere om baby
-
Søvnbehov: Så meget skal dit barn sove
-
Test: Her er den bedste højstol til din baby
-
Leder du efter gratis babypakker? Få den samlede oversigt her
-
Top 100: Her er de mest populære babynavne
-
Faresignaler: Det skal du holde øje med hos din baby
-
Den store madguide: Det må din baby spise
-
Guide: Sådan gør du, når dit barn har feber
-
Forkølelse: 6 råd der kan hjælpe din baby
-
10 tigerspring: Få gode råd til dit barns mentale syvmileskridt
-
Derfor bør du ikke bære dit barn med ansigtet ud
-
Zoneterapi: 4 magiske punkter, der får din baby til at sove
-
Amning eller flaske: Det rammer hårdt, når andre mener, du ikke gør det godt nok
-
Mælkebomben: Kan den virkelig fremme din mælkeproduktion?
-
Barselsgæster: 10 formanende råd til dig, der skal på barselsbesøg
-
Modermælk: Sådan pumper, opbevarer og varmer du brystmælk
-
10 facts om amning og alkohol