jordbær dessert

3 x dessert med røde bær og frugter

Vi har plukket tre af de allerlækreste og forvandlet dem til skønne desserter − selvfølgelig med kun få kalorier.

4 personer

Ingredienser

  • FRA VENSTRE:
  • HINDBÆR … med pistacieknas
  • 400 g hindbær
  • friske mynteblade
  • PISTACIEKNAS:
  • 2 spsk honning
  • 50 g pistaciekerner
  • JORDBÆR … med limeskum
  • 500 g jordbær
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 dl ricotta
  • korn af 1 fed vaniljestang
  • 2 spsk blomsterhonning
  • reven limeskal
  • RABARBER … med kokosmarengs
  • 400 g rabarber
  • ½ dl rørsukker
  • 1 spsk reven ingefær
  • KOKOSMARENGS:
  • 50-60 stk.
  • 5 æggehvider
  • 1 knsp salt
  • 375 g sukker
  • 1 dl groft kokos

  1. HINDBÆR … med pistacieknas
  2. SÅDAN GØR DU: Varm honningen i en lille pande, læg pistaciekernerne i og lad blandingen boble igennem, til den får en karamelagtig konsistens. Hæld pistaciekernerne på bagepapir og lad dem afkøle, før de brækkes let fra hinanden og drysses over bærrene.
  3. 150 KCAL
  4. JORDBÆR … med limeskum
  5. SÅDAN GØR DU: Skær bærrene i halve eller kvarte. Blend yoghurt, ricotta, vanilje og honning til en let og luftig creme. Hæld den over bærrene og drys med limeskal.
  6. 110 KCAL
  7. RABARBER … med kokosmarengs
  8. SÅDAN GØR DU: Skær rabarberne i 2 cm lange stykker, vend dem med sukker og ingefær, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem ved 150°, til de lige netop er møre. Lad dem afkøle.
  9. Lav marengs: Pisk æggehviderne stive med salt. Pisk halvdelen af sukkeret i lidt efter lidt. Vend resterende sukker + kokos i og pisk i 2 min. Sæt marengsdejen i små toppe på plader med bagepapir drysset let med sukker og bag ved 125° i 45 min. Lad kagerne afkøle. Anret marengsene med de bagte rabarber ovenpå.
  10. 160 KCAL