Nem dessert: Æble-brombær–crumble
En gennemført gæstemiddag slutter med en god dessert som f.eks denne med bagte frugter og knas.
Total:45 minutter
Ingredienser
- 125 g smør, koldt
- 50 g mandler
- 50 g makroner, knuste
- 100 g hvedemel
- 75 g sukker
- ½ tsk vaniljesukker
- ½ tsk citronskal
- 3 æbler
- 250 g brombær (fra frost eller friske)
- Tilbehør:
- cremefraiche eller vaniljeis
Sådan laver du crumble med æble og brombær
- Skær smørret i tern. Hak mandlerne groft, og knus makronerne.
- Smuldr smør og mel med fingrene i en skål, og tilsæt sukker, vaniljesukker, citronskal, mandler og knuste makroner. Bland det godt sammen.
- Skær æblerne i kvarter, og fjern kernehuset. Skær æbler i tynde både, og kom dem i en tærteform. Fordel brombærrene ovenpå, og smuldr dejen herover.
- Bag crumble-kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til æblerne er møre, og dejen gylden.
- Server æble-brombær–crumblen med lidt cremefraiche eller vaniljeis.
10 lækre crumbles
-
Blomme crumble med hasselnødder
-
Pære-hindbær-crumble med mandler
-
Æble-brombær-crumble
-
Skøn crumble med blommer, pærer & makroner
-
Crumblecake med solbær og hindbær
-
Nem rabarbercrumble med marcipan
-
Æblecrumble med vanilje
-
Nem dessert: Frugtcrumble med flødeskum
-
Blommecrumble
-
Nem crumble med kokos & blomme