Lækker crumble med æble og brombær

Nem dessert: Æble-brombær–crumble

En gennemført gæstemiddag slutter med en god dessert som f.eks denne med bagte frugter og knas.

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 125 g smør, koldt
  • 50 g mandler
  • 50 g makroner, knuste
  • 100 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ tsk citronskal
  • 3 æbler
  • 250 g brombær (fra frost eller friske)
  • Tilbehør:
  • cremefraiche eller vaniljeis

Sådan laver du crumble med æble og brombær

  1. Skær smørret i tern. Hak mandlerne groft, og knus makronerne.
  2. Smuldr smør og mel med fingrene i en skål, og tilsæt sukker, vaniljesukker, citronskal, mandler og knuste makroner. Bland det godt sammen.
  3. Skær æblerne i kvarter, og fjern kernehuset. Skær æbler i tynde både, og kom dem i en tærteform. Fordel brombærrene ovenpå, og smuldr dejen herover. 
  4. Bag crumble-kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til æblerne er møre, og dejen gylden. 
  5. Server æble-brombær–crumblen med lidt cremefraiche eller vaniljeis.

Tip

Lav dejen dagen i før, og opbevar den i en boks med låg eller i en frysepose – så skal du bare skære æbler og gøre crumblen klar til en tur i ovnen næste dag.