Æble-mazarintærte med brombær

Æble-mazarintærte med brombær

En luksus-æbletærte med brombær, hvor frugten er bagt i en skøn marcipanmasse.

1 tærte til 8-12 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • Tærtedej:
  • 225 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 125 g koldt smør
  • ½ sammenpisket æg
  • Mazarinmasse:
  • 200 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 4 store æg
  • 50 g hvedemel
  • 50 g hakkede mandler
  • Topping:
  • 4 æbler
  • 250 g brombær
  • 2 spsk sukker
  • Tilbehør:
  • cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

  1. Bland mel og flormelisog hak det sammenmed det kolde smør til en grynet masse– brug gerne en foodprocessor.
  2. Tilsæt sammenpisket æg og saml hurtigt dejen. Pak den ind og lad den hvile i køleskab mindst 1 time.
  3. Rør marcipan, sukker og smør godt sammen– det kan også gøres i foodprocessoren. Tilsætæggene et ad gangenog vend derefter mel og mandler i.
  4. Rul dejen ud i ½ cm’stykkelse og læg den i en tærteform (24-26cm). Prik den med en gaffel og sæt den i fryseren 20 min. Forbag tærtebunden ved 180 grader i ca. 15 min.
  5. Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i tynde både/skiver. Skyl bærrene og lad dem dryppe godt af.
  6. Fordel mazarinmassen på tærtebunden oglæg æbler og brombær ovenpå. Tryk dem lidt ned i mazarinen og drys med sukker. Bag tærten 45-60 min. afhængigtaf tykkelsen på mazarinmassen.
  7. Server tærten lun eller afkølet med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.