Æble-mazarintærte med brombær
En luksus-æbletærte med brombær, hvor frugten er bagt i en skøn marcipanmasse.
1 tærte til 8-12 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: ca. 1 time
- Fryse-egnet
- Tærtedej:
- 225 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 125 g koldt smør
- ½ sammenpisket æg
- Mazarinmasse:
- 200 g marcipan
- 200 g sukker
- 200 g smør
- 4 store æg
- 50 g hvedemel
- 50 g hakkede mandler
- Topping:
- 4 æbler
- 250 g brombær
- 2 spsk sukker
- Tilbehør:
- cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
- Bland mel og flormelisog hak det sammenmed det kolde smør til en grynet masse– brug gerne en foodprocessor.
- Tilsæt sammenpisket æg og saml hurtigt dejen. Pak den ind og lad den hvile i køleskab mindst 1 time.
- Rør marcipan, sukker og smør godt sammen– det kan også gøres i foodprocessoren. Tilsætæggene et ad gangenog vend derefter mel og mandler i.
- Rul dejen ud i ½ cm’stykkelse og læg den i en tærteform (24-26cm). Prik den med en gaffel og sæt den i fryseren 20 min. Forbag tærtebunden ved 180 grader i ca. 15 min.
- Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i tynde både/skiver. Skyl bærrene og lad dem dryppe godt af.
- Fordel mazarinmassen på tærtebunden oglæg æbler og brombær ovenpå. Tryk dem lidt ned i mazarinen og drys med sukker. Bag tærten 45-60 min. afhængigtaf tykkelsen på mazarinmassen.
- Server tærten lun eller afkølet med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.