Æbleboller med chiafrø
Revet æble giver masser af fugt til dejen, og samtidig tilsætter vi chiafrø, som giver god smag og har et højt indhold af omega-3-fedtsyrer, kostfibre og protein. (Chiafrø kan købes i helsekostforretninger.)
Ingredienser
- Tid: ca. 20 min. plus hæve- og bagetid
- (14 stk.)
- 3 dl vand
- 2 dl yoghurt naturel
- 50 g gær
- 2 tsk. groft salt
- 1 spsk. honning
- 300 g revet æble
- 100 g chiafrø, fås i bl.a. helsekostforretninger og på nettet
- 100 g rosiner (kan udelades)
- 250 g groft speltmel
- ca. 400 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- chiafrø til drys
Sådan gør du
- Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, revet æble, chiafrø og evt. rosiner.
- Rør først speltmel og dernæst hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den er glat, smidig og hellere lidt klistret end for tør af mel.
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Ælt dejen igennem på et mel-drysset bord. Del dejen i 14 stykker, og tril til boller.
- Læg bollerne på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med chiafrø.
- Bag bollerne i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min.