Æbleboller med chiafrø

Æbleboller med chiafrø

Revet æble giver masser af fugt til dejen, og samtidig tilsætter vi chiafrø, som giver god smag og har et højt indhold af omega-3-fedtsyrer, kostfibre og protein. (Chiafrø kan købes i helsekostforretninger.)

Ingredienser

  • Tid: ca. 20 min. plus hæve- og bagetid
  • (14 stk.)
  • 3 dl vand
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 50 g gær
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 spsk. honning
  • 300 g revet æble
  • 100 g chiafrø, fås i bl.a. helsekostforretninger og på nettet
  • 100 g rosiner (kan udelades)
  • 250 g groft speltmel
  • ca. 400 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • chiafrø til drys

Sådan gør du

  1. Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, revet æble, chiafrø og evt. rosiner.
  2. Rør først speltmel og dernæst hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den er glat, smidig og hellere lidt klistret end for tør af mel.
  3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Ælt dejen igennem på et mel-drysset bord. Del dejen i 14 stykker, og tril til boller.
  5. Læg bollerne på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med chiafrø.
  7. Bag bollerne i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min.