Æbleflæsk

Hjemmets bedste opskrift på æbleflæsk

Nem opskrift på lækker æbleflæsk

Æbleflæsk til 4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stegetid: 15-20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4 personer)
  • 500 g fersk eller røget flæsk, af kogestykke eller stegestykke
  • 1-1 1/4 kg æbler
  • 100-125 g sukker

  1. Skær flæsket i skiver, ca. 1/2 cm tykke.
  2. Rist skiverne på en tør, varm pande. Tag skiverne fra panden.
  3. Vask æblerne, de skal ikke skrælles.
  4. Del æblerne, fjern blomst, stilk og kernehus og del dem i både.
  5. Kom æblerne i stegefedtet og steg dem møre under låg.
  6. Smag æbleflæsk til med sukker. Sukkermængden er afhængig af æblernes sødhed.
  7. Anret det varme æbleflæsk med flæskeskiverne ovenpå og giv groft rugbrød til.