Æbleflæsk på pind

Æbleflæsk på pind

Prøv æbleflæsk på en ny måde - nemlig på pind. Sådan gør du.

(16 spyd)

Ingredienser

  • Marinade:
  • 4 spsk. løg i små tern
  • 1 tsk. olie
  • 2 dl æblemost
  • 2 tsk. friskhakket rosmarin (kan udelades)
  • 2 tsk. sukker
  • Desuden:
  • 16 skiver svinebryst i 1 cm tykke skiver (ca. 500 g)
  • 16 bambusspyd
  • Stegte æbler:
  • 1 kg syrlige æbler
  • 10 g smør
  • lidt sukker el. farin
  • Pynt:
  • rosmarinkviste
  • Tilbehør:
  • ristet rugbrød

  1. Svits kort løgternene i olie i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser til marinaden, og kog det sammen 4-5 min. under omrøring. Afkøl marinaden.
  2. Vend kødet i marinaden. Stik kødet på spyd (ud og ind som når man syr i et stykke stof). Drej evt. kødet rundt, så du får en spiral. Læg spyddene på en smurt rist over en bradepande. Stil bradepanden i ovnen ved 225 gr. i ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Vend spyddene efter halvdelen af stegetiden.
  3. Rens æblerne for kernehus, og skær dem i tynde både. Steg æblebådene møre i smør på en pande. Smag til med lidt sukker, og pynt med rosmarin. Server æblerne til spyddene sammen med rugbrød.