Æblegranité med mynte
En syrlig frisk sag, som du evt. kan servere som mundfrisker mellem to retter.
4
Ingredienser
- 150 g sukker
- 3 dl vand
- saften af 1 citron
- 3 grønne og syrlige æbler, f.eks. elstar
- 4 mynteblade – gerne marokkansk mynte (endelig ikke pebermynte)
- lidt mynte til pynt.
Sådan laver du æblegranité:
- Kom sukker og vand i en lille gryde. Bring det til kogepunktet, og lad et simre nogle min til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, tilsæt citronsaft og lad det afkøle.
- Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og kassér det. Skær æblerne i mindre stykker og blend æblerne og mynteblade sammen med sukkerlagen til en jævn masse.
- Sigt æble-granitemassen og kør rundt i sigten med en suppeøse, så der kommer så meget saft som muligt med.
- Hæld granite-massen i en form eller bakke. Sæt den i fryseren 3-4 timer. Skrab med en gaffel, så der kommer isflager. Sæt graniten tilbage i fryseren indtil servering.
- Anret æblegranitén i glas og pynt med lidt frisk mynte. Servér det som en lille frisk dessert inden den endelige dessert. Eller spis den blot som den er.
- Prøv også koteletter med stegte æbler og rodfrugtmos
- Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/